4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivFrokostkurven gleder – og var helt nødvendig

Frokostkurven gleder – og var helt nødvendig

-

Turister fra Trøndelag tipser midtinorge.no om spesielt bra sted å besøke i sommer;
– Vi har vært på hyttene til Norsk Havbrukssenter på Toft i Brønnøy. For en utsikt, for en natur, for en vennlighet og for en frokostkurv!

Måtte tenke nytt da det ble mange gjester, frokostkurv med mye forskjellig.

Daglig leder på Norsk Havbrukssenter Visning smiler bredt når vi spør hva en frokostkurv er, og hvorfor dette er samtaleemne på et vanlig ferjeleie på Helgeland.
– Vi måtte finne en løsning på frokost til gjestene våre i de åtte rorbuene vi har her på Toft. Det er såpass fullt i restauranten her ved frokosttider av skolen som holder til her, at vi måtte tenke lurt. Løsningen ble å lage en frokostkurv og rett og slett fylle den med samme type gode saker folk finner på en frokostbuffet, sier Katrin Bunte.

Jo, vi har fått gode tilbakemeldinger på denne måten å løse frokosten på, sier daglig leder Katrin Bunte.

Hun melder om samme enorme booking i år som i fjor.
– Det var fullt hele sesongen. I år har vi kun igjen enkeltdager innimellom, helt til godt ute i august. Og så avløses turistene av folk som jobber her, eller er her faste ukedager. På grunn av bygging av distriktsmedisinsk senter i Brønnøysund, har vinteren vært svært god, vi håper på kunder i vintersesongen 2021-22 også, sier Bunte, som har vært daglig leder på Toft et drøyt år nå.
– Det fungerer godt, selvsagt opplever vi koronakonsekvenser, med færre lokale spisende, men vi håper å se mange innom her fremover, vi har i alle fall mange selskaper, bryllup og samlinger her, sier hun.

De gjestende trønderne var imponert over at stedet rommet så mye; fra innen- og utendørs fremvisning innen havbruk til praktfull utsikt over Toftssundet og mulighet for rekreasjon – og kort vei til stedets store naturskapte severdighet; Torghatten.
– Vi er her på besøk fra Lillehammer, og Torghatten må vi få med oss, sier en besøkende gjest, som er gått inn for å hente sin frokostkurv.
– Vi får kommentarer om at det er kort vei til flotte naturopplevelser, og særlig hyggelig var det å se igjen gjester fra i fjor. De ba meg faktisk booke rorbu til neste år også, sier Bunte.

Rorbuene på Toft ligger ifølge gjestene idyllisk til.

Hun pakker vant en frokostkurv og forklarer at 95 prosent av gjestene velger å spise i deres restaurant Smak. Hun synes det er kjekt å høre at frokosten har falt i smak hos gjester.
– Fordelen med dette er mange. Det er koronavennlig å ikke sitte tett i samme frokostsal. Gjestene får alt fra croissanter til oppskåret frukt og kokte egg, så de føler tydeligvis at de ikke mangler noe. I tillegg er det mulig å tusle inn hit fra rorbuene i morgenkåpa, og overraske den som ennå sover med frokost, sier hun.

Erika Soares er nyansatt i restauranten Smak på Toft. – Jeg trives godt her, sier hun.

Årets sommergjester i rorbuene til Norsk Havbrukssenter blir 90 prosent norske.
– Men vi har mange bookinger for september av utenlandske turister. Det blir spennende å se om de kommer seg hit, sier Bunte.
Og pakker nok en frokostkurv, for fra ei rorbu tusler en gjest. Gjesten smiler når hun går ut igjen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 95807534
Foto av Erika Soares: Raymond A. Hagen

Katrin Bunte lager nok en frokostkurv, og vi slår av en prat med en gjest som skal i Torghatten litt senere.