16 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 18, 2024

Full fart på salongen

Hun erklærer at hun jobber det gode liv, Ann Kristine Engelsø Heide. Noe hun garantert vet mye om etter 19 (!) år med liten bedrift.  Først i kompaniskap lokalmessig, nå alene.
–  Men med drømmeplassering midt i Storgata i Brønnøysund, sier hun.

Hva er det gode jobbelivet? Det kan Ann Kristine Engelsø Heide svare på, her i «sivil» for litt av det å drive selv er at det er mulig å delta på konferanser og andre næringsrettede samlinger som arrangeres lokalt. – Det var mye interessant på Ramtindkonferansen, sier hun i en pause.

Hudpleie Salongen står det på døra og innendørs er det ikke bare stadig forskjønning av stedets kvinner, men også interiørmessig er det blitt stylet og nytt.
– Jeg har vært gjennom en skikkelig renovering av lokalet. Jo det var kaos til tider. Jeg valgte selv å ha åpent midt i bygginga, men overrasket ble jeg først en dag strømmen var tatt. Da var det bare å unnskylde til kundene og jobbe som best mulig. Det gikk da fint det også, sier hun inne i det som er et lyst, fint lokale – tilpasset en hel rekke typer behandlinger.

Men det var ikke her det startet i 2005. Da jobbet Engelsø Heide på hudsalongen Foxy tok over. Da var det jobbing i samme lokaler som frisørsalongen, som også fortsatt er i full sving lengre bort i Storgata.
– Jeg fant ut at det hadde vært fint å ha egne lokaler, for jeg ble litt bortgjemt, så for åtte år siden fant jeg et sted som passet. Da ble bedriften mer synlig og jeg opplevde en fin oppblomstring. Men jeg hadde et ledig rom, så i seks år var jeg i kompaniskap med Hilde Fagerland Tilrem, som drev med fotpleie her. Det var også svært fine år, for med fotpleie utfylte hun godt det jeg driver på med. Det er godt å tenke tilbake på gode år i lag, for alt fra renhold til kundemottak har gått knirkefritt: Vi har sett når noe måtte gjøres, og har gjort det. Det er trist at Hilde skal gjøre noe annet enn å være fotpleier og jobbe her vegg i vegg med meg, men sånn er det, sier Engelsø Heide.

Det er mye som skal gjøres innimellom kundebesøkene.

 

Full avtalebok

Hun har så travle dager, at det er ikke bare å droppe innom. Sjekk av avtalebøker og omrokkering må til for å få tatt en prat og foto. Og hadde ikke avtaleboka vært digital, ville den ha bugnet av blekk.
– Det har jo vært roligere tider, som under koronaen, men nå er det full fart. Avtaleboka har et og annet ledig kvarter frem til neste kvartal, og det er jeg kjempeglad for. Jeg opplever at det er litt roligere i oktober og november – for da «sparer folk seg litt» til festligheter og høytid, men ellers er det mye å gjøre, sier hun.

En bransje som omfavner teknikk: Denne ledlysmasken hjelper for mye.

Ledlys

Vi står inne i lokaler der vi finner de forventede rensende, velgjørende, mykgjørende og behagelige produktene for hud i ansikt og for hals, men her finner vi noe helt annet også. Noe som minner om noe man kanskje har sett i en film?
– Dette er en ledlysmaske, forklarer Engelsø Heide, og skrur på maska som skal hjelpe mot blant annet betennelser i huden og mot akne.
– Jeg prøver å henge med i utviklingen, så det ble naturlig å prøve å ta inn dette som er del av teknologisk utvikling, forklarer hun.

Venter på neste kunde i lokaler godt tilpasset bruken.

Men så er det sånn at ikke noe kommer av seg selv. Om du kan kjøpe en dyr hudpleieserie eller om du ber om å få satt sammen en pakke av rimeligere produkter, så må det gjøres arbeid hjemme foran speilet. Og for den som har «prøvd alt» og sliter fortsatt med huden sin, har Engelsø Heide også tenkt på.
– Jeg har tatt inn en medisinsk serie som tar inn kosmetikken på en måte som for enkelte er enda bedre, sier hun og bekrefter at hun også utfører hudforyngelse for de som synes rynker er vakre, men gjerne utsetter å få dem noen år.
– Jeg har også et system kalt micronneedeling dermapen, som forynger huden og gir ansiktsløft uten kirurgi. Hudens celler og kollagen aktiveres – og da reduseres rynkene. Det er ny teknologi som har vært tilgjengelig noen år, utdyper hun.

En kunde kommer inn for å teste ut noen produkter. Hun velger å kjøpe denne weekendpakken som også kan være med på tur.

Men tilbake til det å drive en liten bedrift i årrekke. Der man som en person skal stå for alt fra å planlegge fremover, bestille varer, står klar når kunden kommer og ikke minst sørge for at den som går ut døra veldig gjerne kommer inn samme dør igjen.
– Det var litt skummelt å starte opp, det er ikke tvil om det, for du må være glad i å jobbe overtid. Men så kommer bonusen: Du kan starte senere noen dager og avslutte tidlig når det kreves for familie og egne avtaler. Er du forberedt på tøffe tak går det fint å starte bedrift, men man vet jo ikke hvordan det er før man prøver! Jeg opplever at det er verdt det, sier hun.

Kunder kommer innom både med blomster og andre oppmerksomheter, men akkurat disse passende rosene er kjøpt inn i byen.

Aller kjekkest med serviceyrket synes Engelsø Heide er møtet med kundene.
– De er så fine og søte. At de setter pris på å ha dette tilbudet lokalt er det ikke tvil om. Tenk, helt uventet har folk kommet med hjemmestrikk, kake og blomster. Det er ikke noe jeg kunne ha forestilt meg, men som varmer veldig!

Hun gjør seg klar for en arbeidsdag i en servicebransje som neppe digitaliseres bort med det første.
Som kanskje tvert imot vil få flere kunder, for det å ta vare på seg selv er i tiden.
– Det merkes; at folk er blitt flinke til å ta vare på seg selv! Og da handler det om mer enn utseende. Det er velvære, å tenke helhetlig og å glede seg til morgendagen. Det er fint det!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 95807534

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste