Lange lyse sommernetter ble fylt med fotball, bading og øving for ungdommene som denne sommeren gjester Vega med konsertserie i Hestviken.

Her er glimt fra sommerens konsertserie i Hestviken til ære for det nye flygelet som er kommet på plass i konsertlåven. Da står blant annet Brahms horntrio på programmet, sammen med verker for horn, trompet, fiolin og piano.

Fra før har publikum kunnet oppleve konsert med Neptun pianotrio (Karin Hannisdal på cello, Christian Sommerfeldt på piano og Tor Alvin Wika på fiolin) som blant annet spilte Haydns pianotrio nr. 39 i G-dur, også kjent som Haydns Sigøynertrio. På åpningskvelden for årets Vegadager bød tenoren Eirik Grøtvedt på flere av Griegs kjente romanser i et rikholdig program med musikk av Brahms, Britten og Strauss, sammen med Eirik Haug Stømner (piano), Jonas Østervold (fiolin) og Nora Hannisdal (horn).

Bak konsertserien står en gjeng unge musikere som nylig har avsluttet sine studier eller er i ferd med å ta master ved Norges musikkhøgskole (NMH) og ved Barrat Dues musikkinstitutt i Oslo og som dermed er i ferd med å ta steget ut i solist- og orkesterkarrierer i Norge og i utlandet. Men først skal Eirik Grøtvedt, Eirik Haug Stømner, Jonas Østervold, Nora Hannisdal, Malene Flataker, Geir Strande Syrrist, Lone Meinich, Magnus Botn Seim og Eivind Hannisdal nyte vegasommeren. I Hestviken fyller de sommerdager og lyse sommernetter med fotball, bading og ikke minst øving.

– Det er utrolig fint her. Det er på en måte veldig lukket og veldig flott samtidig, sier Malene Flataker i det hun er på veg til sjøen for en morgendukkert.
– Her kan man bare glemme tiden helt, døgnet er på en måte flytende. Og vi har badet masse! Vannet er kaldt, men det er faktisk skikkelig deilig å være uti, lenge. I Oslo har vi hatt to måneder med 30 grader og stekende sol, og da er det deilig å komme hit hvor det er mere friskt, sier Flataker.

På onsdagens konsert får vi høre henne med trompeten i konsertsalen i Hestviken, sammen med Nora Hannisdal, Jonas Østervold og Eirik Haug Stømner. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Tekst og foto: Lillemor Hestvik

Øving avbrytes gjerne for en heftig fotballkamp – også midt i julinatten. Over er Jonas Østervold (fiolin) og Eirik Haug Stømner (piano), som opptrådte første gang i Hestviken på åpningsdagen for Vegadagene.