Kristin Maasø lemper på plass grønne planter og stemorsblomster. De skal snart pryde solide spann utenfor spisestedet og puben Goma i Brønnøysund.
– Besøket tar seg opp, og nå er det heldigvis vær for uteservering!

Maasø driver stedet sammen med Bjørg Gotaas og gjør på denne økta klar for mer plass for uteservering og forskjønning av området.
– Blomster skal på plass, og hei der er du, sier Maasø til broren sin som ankommer stedet. Han skal hjelpe til med å løfte tunge benker ut.
– Supert, da blir det plass til flere. Det trengs nå, sier hun.

Kristin Maasø på Goma i Brønnøysund har fått ut sommerblomster. Nå er det mange både private og næringsdrivende å treffe på lokale gartneri, for med finvær kommer utesittelysten.

Som alle andre serveringssteder må Goma i denne tiden ha styr på smittevernreglene grunnet corona.
– Vi opplever at det går greit. Vi har hatt noen færre plasser på popquiz, som snart tar sommerferie, men når uteplassene blir flere, har vi bra kapasitet igjen, sier hun.
For besøket har vært greit denne våren.
– Vi har hele tiden hatt stamkunder innom, men nå kommer flere. Nå merker vi også at norske turister kommer innom. Det er fint, sier hun.

– Sommerlig. Dette gir meg sommerfølelse, sier han vi spør om maten smaker.

På dette tidspunktet fant vi ingen gjester  å prate ute ved blomsterpryden, men innendørs ble rykende kaffe inntatt av gjester som nikker blidt, og noen har kjøpt seg et rekesmørbrød. Andre har en solgul pannacotta foran seg.

En panna cotta med frukt og et hint av kokos var på menyen akkurat denne dagen på Goma.

– Vi har hele tiden hatt catering under coronatiden, og det har gått fint. Nå har vi startet forsiktig med tapas igjen, og gjør stadig små justeringer på hva vi har i disken, sier Maasø, som snart er i gang med planting.
– Nå blir det sommerstemning, sier hun.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Slik ser det ferdige resultatet ut. En kreativ, blomsterfin løsning for å skille uteserveringsområde fra fortau for passerende.