Glamping, det vil si glamorøs camping, har inntatt Helgeland.
– Men vi gjør det på nordlandsk vis; med ekte filleryer fra Neshåjen og med en velkomsthilsen du nok kun finner lagt på puta her, sier driver av Vega camping; Ulf Emil Rakvaag.

Han er fra Vega, bor i Sandnes, studerer jus og driver camping om sommeren.
Og nå tester han for første gang ut nytt telt av den for oss mer ukjente typen.
– Dette er laget for å kunne bo behagelig, så vi har skikkelig smijernsseng, ordentlige madrasser, elektrisk varmevifte under senga og hyggelige lys, sier Rakvaag.

Hvorfor han har gått til investering av denne typen telt og tester dette ut på gjester på Vega camping, ved Floavatnet, er ren matematikk.
– Det koster 1,5 millioner kroner å sette opp ei ny hytte, som skal vedlikeholdes. Et telt er en svært liten investering i sammenligning.
Denne telttypen koster riktignok noen kroner, men er kun 37 kilo og var mulig å sette opp alene på 15 minutter. Det var bare å legge teltduken ut, smakk, smakk i hop med teltstengene og å løfte det hele opp. Utrolig enkelt, sier han og blir avbrutt av en nederlandsk gjest som skal betale for opphold.

Noen minutter etterpå fortsetter Rakvaag med å ferdigstille teltet for sine aller første glampinggjester denne uka.
– Vi er veldig spente på hvordan dette blir mottatt, for det koster omtrent det samme som den største hytta her, men vi har gitt gjestene super utsikt over Floa-vatnet, så her håper vi de skal de trives, sier han.
Og nikker til småtasser som løper smilende forbi på gresset og ser fugler skvette i vannet og en stor campingbil kjøre forsiktig ut fra stedet.
– Det er en superfin sommerjobb, og det er veldig artig å prøve ut noe nytt, sier han.

Nytt er teltet, men de gode og myke filleryene på bakken er slettes ikke nye, ei heller stolene eller de provisoriske og spesielle bordene.
– Filleryene er håndlaget og kommer fra Neshåjen. De synes jeg er litt kule. Stolene, som jeg har kjøpt saueskinn fra New Zealand til, er faktisk hentet fra min mors veranda, he he, og bordene er eplekasser som har vært i bruk på Coop’en på Gladstad. Med splitter nytt blomstret dynetrekk og noen gode pledd håper jeg at vi skal ha alt gjestene trenger på plass, sier han.

Og hva er det for noe unikt som blir lagt på puta til gjestene som kommer til glampingen? Sjokolade med spesiell smak?
– Det her er slettes ikke sjokolade, men noe ganske annet; Pølsesnabb fra Stavsmarken Gård på Vega! Vi må jo vise frem det lokale!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Ulf Emil Rakvaag på Vega Camping har rigget telt for sine gjester. – Vi tester ut glamping og gjør det på nordnorsk vis, sier han.