4 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivHar skapt en musikkoase

Har skapt en musikkoase

-

Det er lav summing i baren, forventningsfulle blikk sees inne i studioet, som for anledningen er konsertsal og eier Fred Endresen i Studio – Nord i Mosjøen slår glad ut med armene.
– Ja, her er det fulle hus, og vi setter sånn pris på at folk kommer hit!

Endresen (på foto over) kjøpte et verksted og har, med støtte fra bank med flere, bygget opp et studio med en rekke fasiliteter. Dette etter å ha drevet studio i Mosjøen by i årrekke, totalt 25 år.
– ÅÅå for et sted. Så lunt og fint. Nå senker jeg skuldrene, sier en gjest som har kjørt fra en nabokommune for å oppleve konsert i et sted med spesiell design.

Hun og andre forstår at det er svært mye arbeid som ligger bak Studio-Nord, hvor du altså finner studio med tilhørende kontrollrom, men også lounge med bar og faktisk overnattingsplasser.
– Jo, det ligger mange arbeidstimer bak. Hoer er det brukt 1.9 tonn gips for å skape rom og et funksjonelt studio, der det også kjøres en rekke musikalske happeninger, sier Endresen om studioet, som i følge nettsidene har klassisk og moderne utstyr, backline og mikrofonpark, men også tilknyttet har seks overnattingsplasser og stue, kjøkken og bad med dusj.

Han må denne kvelden gå og avvise folk i døra.
– Det er rett og slett hjerteskjærende å avvise gjester, men vi kan ikke slippe inn flere nå, sier han og går for å presentere kveldens musikalske innslag – som er Publiners, men først får gjestene en liten overraskelse.
Nemlig Kontra Kristian (foto under), som viser seg å være en miks av Jens Pikenes, Oluf og Øystein Sunde i syngende og gitarspillende i avansert revystil. Han får publikum til å gapskratte over stor kjærlighet i Sverige, de latterbrøler når Sykepleierens vaskebossanova blir fremført, og de jubler over ho på nettet som blir så forelsket i Kontra Kristian at han jo må spare penger for å få råd til å sende penger og hente henne hjem.

Etter vel overstått humoristisk forspill og konserten Løv og lys med Publiners er det mange som kommenterer stedet og vi tar med noen i kakofonien av godord.
– For ei stemning, her har Fred skapt en musikkoase!
– Utrolig atmosfære.
– Hit skal jeg tilbake.
Vi slår av en prat med en av musikerne som akkurat er kommet av scenen. Han forklarer at de har brukt studioet til innspilling i løpet av dagen, men også til filming.
– Dette er et fantastisk studio, fastslår Bertil Bertelsen i Publiners.

Ei som har sørget for å få ekspedert køen i baren denne kvelden heter Marina Berntsen (foto over) og hun smiler bredt når vi spør om hun synes like godt om stedet som gjestene gjør.
– Her er det veldig trivelig, og her får vi høre mye god musikk, og også hilse på mye trivelige mennesker. Jeg opplever mer ved å stå her enn å gå på byen, Vi hadde nylig Violet Road her. Det var ellevill stemning, sier hun og synes det er stas at Endresen har bygget stedet selv.
– Han har vært dyktig, sier hun.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre