14.1 C
Brønnøysund
søndag, september 26, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- Heldige var vi som ble sendt hit!

– Heldige var vi som ble sendt hit!

-

De bestreber seg på å møte gjestene personlig og kan se ei gjestebok fylles opp av gode hilsener og varme takk etter rundt 350 gjestedøgn på fire måneder.
– Vi skulle pusse opp og fikk anledning til å prøve ut en langvarig drøm; å tilby overnatting, sier Ole Høyholm i Brønnøysund Overnatting.

Ole Høyholm og Siri Valan Høyholm har gjennomført første sommersesong i Brønnøysund Overnatting. – Dette har vært en drøm lenge, sier han.

Sammen med ektefelle Siri Valan Høyholm renoverte han det kjekt beliggende huset i Kirkealleen i kystbyen på Helgeland. Den 3. mai 2020 kunne de to ta imot aller første gjest, som ved avreise ikke fant gjestebok, men løste det ved å skrive en hilsen i en almanakk. I den har gjesten blant annet skrevet «Tiptop» og lykke til videre. Gjestebok ble kjøpt, og tydeligvis flittig brukt.
– Vi skulle pusse opp dette huset og rev ut interiør i oktober 2019. Et halvt år senere var fem rom med tilhørende bad ferdige. Det var mye arbeid, men desto mer hyggelig å kunne ta imot den første gjesten, sier han.

Rom med bad: Gjestene på overnattingsstedet får egne enheter med bad.

Det var i en veldig usikker tid, på grunn av koronaepidemien, men som kjent har overnattingstilbydere i vårt distrikt i stor grad hatt en god sesong.
– Vi har så langt ikke tilbudt frokost, men vurderer løsning andre har, med å fylle opp kjøleskap for gjestene. Vi får se hva behovet blir, sier Ole Høyholm, som i årrekke har kjørt taxi, men som ser det vanskelig å reklamere for egen overnattingsbedrift når han plukker opp kundene.
– Det tar seg ikke ut, så jeg er veldig glad for alle de som tipser om oss. Både andre sjåfører, folk som bor her, og gjester, sier han.

En liten sjekk før neste gjester ankommer.

Siri Valan Høyholm sjekker over rom som for vårt øye ser plettfrie ut. Fjernsyn henger på veggen og det er mulig å finne frem pcen og skrive på egnet bord.
– I juli fikk vi nye møbler på fellesrommet. Der kan folk sitte i lag og slå av en prat, sier hun.
– Det har vi fått tilbakemelding om, fra flere; at de syntes det var lurt å leie et sted der de  enten kan jobbe i lag eller være sosiale i lag – eller begge deler. VI hadde en tid to sykepleiere boende her. Nå i høst får vi to helsesøsterstudenter her. Det er fint å ha noen som bor over tid, det er noe vi har sett for oss i vinterhalvåret, og mer motelldrift om sommeren, sier Ole Høyholm.

Slik ser ett av rommene ut.

Han kan melde om mange artige prater med gjester i løpet av sommeren. Blant annet med en 83 år gammel mann som kjente stedet godt.
– Han var på tur til Målselv men kunne fortelle at han hadde overnattet her før. For 70 år siden, da en slektning bodde i ei lita leilighet i huset, sier Høyholm.
Som også bruker begrepet bestrebe seg på når det gjelder renhold. For det er mye arbeid å drive med overnatting og sørge for at kjøkken og bad er rene til enhver tid. Gjestene er tydeligvis enige, for renhold nevnes på nytt og nytt i kommentarer.
– Jeg synes det arbeidet går greit.  I sommer hadde vi på det travleste en slektning til hjelp i vasking, men vi regner med å gjøre det meste selv, sier han.
– I sommer var det ikke så nøye med ferie, men vi fikk noen turer i nærregionen, som jeg setter mer og mer pris på, og det lar seg kombinere med å drive med dette, sier hun.

Gjestebok med hilsener

Gjestene kommenterer vakker natur og opplevelser.
– Det er ufattelig mange som ville se Vegatrappene i år. Utrolig mange reiste dit, kommenterer Siri Høyholm Valan.
I gjesteboka har et par skrevet; «Heldige var vi som ble sendt hit fra Urterariet». Med referanse til Hildurs Urterarium, som også åpnet for overnatting i år.
– Det å jobbe på lag sånn, for å hjelpe turister og besøkende, setter vi utrolig pris på, og gjør det samme tilbake. Vi anbefaler andre og ser for oss at det kan bli mange hyggelige gjester både under jakta og i julebordstida. Her er det rom for både herrelag og venninnegjenger, sier hun.

Helrenoverte for å drive med overnatting i Brønnøysund.

Ole Høyholm lukker døra til vaskerommet og rom nummer tre. Han kan ute på trappa lattermildt avkrefte at de har fått mange klager i løpet av sesongen.
– Vi har fått èn. Det var noen som syntes ei dør var for trang. At vi måtte justere. Dette er jo nyrenovert, så justering var vi forberedt på, så det ble gjort, sier han.
De to ser på Brønnøysund Overnatting som pensjon og del av pensjonstilværelse.
– Vi har lyst til å jobbe med noe fremover, og tror at dette kan være fint for oss. Jeg tror det beste om de fleste, så jeg tror på både samarbeid og hyggelige gjester, sier han.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Omtanke: Det er tydelig at gjestene innimellom får hyggelige visuelle overraskelser med blomster. Her danderer Siri Valan Høyhom bordet i fellesområdet – Vi har ikke frokostservering, men vurderer fortløpende hvordan vi skal gjøre det fremover, sier Ole Høyholm.

Forrige artikkelMye Smak!
Neste artikkelSuperglad superturbo