Norges fremste totallevereandør av hydraulistiske kraner

- Vi må være mer enn god, vi må vise at vi er proffe, sier daglig leder i Truck Tek AS som har levert over 500 kraner siden oppstart.

Kraner med stolthet

– Vi må være mer enn god, vi må vise at vi er proffe, sier daglig leder i Truck Tek AS som har levert over 500 kraner siden oppstart.

Truck Tek AS er en av Norges fremste totallevereandører av komplette hydraulistiske kraner. I løpet av snart 30 år har de opparbeidet seg en svært god kundemasse takket være deres brede kompetanse og lange erfaring. Bedriften har både verksted og kundesenter strategisk plassert på Gårdsøya i Brønnøysund. Her de egen flytebrygge og tilgang til dypvannskai, noe som gjør det enkelt også for kundene. I dag er det hovedsaklig oppdrettsbransjen og fiskeri som utgjør kundegruppen deres. Tallene er gode, og stadig økende.

 

 

– Dere øker i takt med næringen?

– Ja, og det må vi gjøre. Å jobbe tett opp mot markedet, hele tiden følge med på hva som skjer, er noe av det viktigste vi gjør. Vi må følge tiden og markedet, ellers så sier det stopp. Vi tror på næringen og satser på utvikling hos oss. Og det er utvilsomt et konkurransefortrinn, mener han.

Kompetanse, kompetanse, kompetanse

De fire eierne av firmaet, Kjetil Rune Haraldsvik, Herbjørg Hanssen, Thaya Arumairasa og Even Sund, har jobbet i firmaet siden henholdsvis 1990, 1991, 1994 og 1995. Sammen med de andre ansatte utfører de sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr. I tillegg utfører de inspeksjon og mekaniske og hydrauliske reparasjoner på. Flere av de ansatte har svært mange reisedøgn takket være fornøyde kunder fra hele landet. I tillegg er de godkjent som kvalifisert verksted i henhold til Sjøfartsdirektoratet, og har sakkyndige personer for sertifisering og kontroll av laste- og losseinnretninger på skip.

Trygge  kunder

På slutten av 80-tallet startet Luis Ulvær Truck Tek AS. Bak selskapet lå ideen om å kjøpe gamle trucker, pusse dem opp og selge dem videre. Dette videreutviklet seg til kraner på 90-tallet, og med en oppdrettsnæring i oppsving var det rette tiden. I starten var det hovedsakelig fiskeri og fiskebåter, men i dag er det aller mest leveranse og service av kraner til oppdrettsnæringen. Ifølge faglig og daglig leder Thaya Arumairasa, er suksessen dyktige ansatte med god kompetanse som gjøre kundene trygge og bedriften attraktiv.

Arumairasa er svært opptatt av kunden. Truck Tek AS skal gjøre arbeidet til kunden lettere, og de skal kunne føle seg trygge.

– Kunden skal bare kunne starte maskinen. Vi skal være nøye og profesjonelle. Det er viktig. Vi er «proff» og må gjøre det lille ekstra, sier han stolt.

Bedriften har satt seg som mål å være et fyrtårn. Og i en årrekke har de hatt mottoet «hydrauliske kraner – vår spesialitet og stolthet».