Del to av Henning Pleym Olsens bytte-til-noe-bedre prosjekt: Se hva den driftige gutten fra Brønnøysund fikk byttet VR-brillene til!

Henning Pleym Olsen dro høsten 2021 på den lokale gjenvinningsstasjonen og fant det noen mente var søppel og kastet: Helt brukbare og fine VR-briller.
– De la jeg ut på nettet for bytting og fikk flere henvendelser. En av disse var fra kunstner Espen Tversland. Han valgte vi å besøke!

Her fra SHMIL hvor Henning Pleym Olsen tester om VR brillene virker. Det gjorde de.

Noe du kan se i filmklippet tatt av pappa Ole Christian Olsen, som poster den spennende bytteferden som skal pågå i et halvt år.
– Det handler om gjenbruk og å bytte til seg noe bedre og bedre. Kunstverket til Espen Tversland ble noe mye bedre, sier Olsen.

Originalkunsten vant pris og skal etter planen vises på en vinflaske som etikett.

I filmklippet ser vi at Henning Pleym Olsen får komme inn i atelieret til prisvinnende kunstner Espen Tversland, som har en rekke ulike uttrykk, også innen datakunst og som gjerne vil oppleve dem via VR-brillene. Tversland viser hva han skal bytte bort.
– Ser du hva dette er, får Henning spørsmål om; og foran ham er et kunsttrykk av en hvalross. Et flott trykk!
– Lykke til, sier kunstneren, og Henning Pleym Olsen drar hjem og poster kunsten til salgs.

Hva han ender opp med videre? Følg med!

Se filmklipp om Henning av Ole Christian Olsen her (Youtube)

Les første sak om bytteferden til Henning Pleym Olsen her

Tekst: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Filmklipp fra Youtube – Ole Christian Olsen

Henning Pleym Olsen fra Brønnøysund bytter bort gjenstander for å nå drømmen om en bil. Nå har han byttet bort VR-briller mot kunst laget av Espen Tversland. Vi følger Olsen videre. Foto: Hentet fra Youtube- video av Ole Christian Olsen.