Kakebakst og konfekt, hjemmebakt, hjemmerullet og hjemmekoselig. Vi er på Hildurs Urterarium på adventskafe som har åpent også helga 7. og 8. desember, samt 14. og 15. desember.  
Vil du ha julestemning er det 7. og 8. desember også Putti Plutti Pott dersom du bor i eller besøker Brønnøy, men også mye mer ellers midt i Norge.

Et lite besøk på Hildurs Urterarium sikrer for mange julestemningen.
– Jeg sørger alltid for å få kjøpt rulle her, for nå har jeg gitt meg med å lage sånt selv til jul, sier en dame vi møter på kafeen, som hun omtaler som familiens fine fellesutflukt før jul.
– Ja, mange tar turen hit, og det synes vi er hyggelig. Og vi har medarbeidere som har laget opp konfekt, rulle, suksessterter, kjærlighetsbrød med mer. Vi er rigget for førjulstid, bekrefter daglig leder Aina Solbakken (på foto over og i billedserie under), som på spørsmål sier ja til fortsatt mulighet for julebord for etternølere.
– Frem til 20. desember har vi ennå mulighet til å ta i mot grupper og enkelte dager enkeltpersoner for julebord eller juletallerken. Det er bare å ringe, sier hun.

Av annet det kan være verdt å få med seg i jakt på julestemning er forestillingen Putti Plutti Pott og julenissens skjegg som er på Brønnøysund samfunnshus 7. og 8. desember. Annet som skjer i helga er Jul i skogen i Namskogan familiepark lørdag 7. desember.
– Vi har julemarked med lokale matleverandører og utstillinger med lokale kunstnere, og så blir det besøk av nissen, opplyser medarbeidere i parken.

Bor du i, eller kan du besøke Nesna åpner Nesna folkebibliotek sin Pepperkakeby for 2019 lørdag 7. desember. Den skal stå utstilt i biblioteket frem til tirsdag 17. desember, og kan garantert gi både duft og syn av jul.

Grong hotell frister med førjulspub 7. desember. Da skal sjefstrubadur Daniel Himo sørge for stemning, i følge deres FB-side.
Dersom du er på jakt etter førjulsstemning og opplevelser, se gjerne vår aktivitetskalender.