– Herlige folk, masse musikk, super stemning!

0
48

Hvorfor Geir Inge Mikalsen fra Mosjøen er tilbake på Rootsfestivalen 2023 i Brønnøysund?
– Det så mørkt ut først, for det ble vanskelig å skaffe overnatting, men så løste det seg – og nå blir det herlig stemning og masse god musikk på oss!

Det er minutter før ordfører Eilif Trælnes skal takke Kulturcompagniet for at de for 21. gang arrangerer Rootsfestivalen, for at de skaper musikkglede og stemning.
– Og dette gjør dere i byen som fyller 100 år i år, sa ordføreren – og ba alle gi de frivillige som står på en skikkelig applaus – noe de mange hundre i teltet gjerne gjorde.
For nettopp teltet er det spesielle med festivalen som arrangeres midt i byen, midt i Norge årlig: Her spiller band på gratiskonserter som hele familien kan oppleve sammen. I år altså fra 12. – 15. juli.

Offisiell åpning onsdag ettermiddag: Ordfører Eilif Trælnes gir festivalsjef Morten Horn blomster og takker så mye for alt det positive en familievennlig rockefestival tar med seg.

Camping i Brønnøysund

Gleder seg til musikkhelter

Men tilbake til Geir Inge Mikalsen fra Mosjøen, som ellers jobber på kundesenteret til Widerøe, men akkurat nå er festivalpyntet med en hatt vi kan følge med blikket i hele festivalområdet.
– Det var blitt dyrere med overnatting, så det så ut som vi ikke skulle komme oss til Brønnøysund i år, men plutselig lot det seg gjøre å få leid et hus, og dra dro vi, sier han og ramser gjerne opp hvorfor han tar turen årlig: Alle er glade og blide, stemningen er super, og tenk i år er Europe på scenen. Mine musikkhelter fra jeg vokste opp. Deres musikk sto på full rotasjon i bussen da vi var på fotballturer, ler Mikalsen.

Her er Mikalsen sammen med artisten Rune Brennvik i 2023.

Folkefest på Torsdag

Endelig i gang

Han ser også frem til å oppleve Madrugada, noe flere andre også nevner som band de ser frem til å se live på hovedscenen. Andre trekkplastre i år er Violet Road, Dagny, Metteson, The Flower Kings og Åge & Sambandet. Som alltid en miks av norsk, internasjonal, rolig, funky, rockete musikk. Mer lokale innslag er blant annet ved Nordavind, B-Gjengen, Black Album Society og Moondog Jam.
– Nå er vi glade for å være i gang, sa leder i Kulturcompagniet, Morten Horn etter å ha fått blomster og heder fra ordføreren.
– Og godt er det, gliste en tilhører på sidelinjen.

Søtsaker for de minste: – Vi har for første gang ansvaret for is, sukkerspinn og andre søtsaker, sier Isa Johanne A. Johansen fra Handelsstedet Forvik.

Uten mat og drikke duger ikke festivalgjengeren

Som alltid er det et enormt apparat rundt festivalen; for her kan det kjøpes skummende drikke, mat, stæsj, effekter, rootsmagasin og… godteri?
– Ja, i år har vi ikke bare med oss kaffe fra kaffebrenneriet på Forvik, i år selger vi sukkertøy, is og sukkerspinn i tillegg. Det skal jo være noe også for de minste, sier Isa Johanne A. Johansen, og lemper opp en eske med marshmallowsfigurer.

Bra stemning

Like bortenfor finner vi en av de flere hundre frivillige som stiller opp for Rootsen: Tone Torgnes. Hun henter gjerne frem et par t-skjorter og en genser på forespørsel.
– Hvorfor jeg er med her? Jeg var med i fjor, og det var kjempegøy. Som frivillig får jeg opplevd festivalen og møtt masse folk. Det er «berre artig», sier hun og legger til at hun håper stemninga blir bra.
– Den bruker å bli det!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Tonje Torgnes jobber som frivillig andre året på rad og viser her t-skjorter og en jakke med Rootsfestivalens logo på. – Jeg jobber her for det er artig, sier hun.