-6 C
Brønnøysund
lørdag, november 27, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivHobbysalget til værs - og så spiller og quizer vi!

Hobbysalget til værs – og så spiller og quizer vi!

-

Hva finner vi på midt i Norge i den andre coronapåsken, når været er grått, snøen er borte og vennegjengfestene må vaksinevente?
– Hos oss har hobbytingsalget økt formidabelt, sier Tone Hadland på Norli i Brønnøysund.

Hva skjer midt i Norge før påske 2021? Vi ruster oss for kos og innetid! Tone Hadland på Norli viser litt av det som er populært nå.

Hva hobbyting er finner vi ut når et hjørne rundes på butikken, der rader med hobbypopulær maling henger tilgjengelig.  Men er det ikke krim som er det store før påske?
– Folk handler krim ja, det går mye bøker om dagen, enkelte typer quizbøker er vi helt fri for. Men i år øker salget av hobbyrelaterte produkter formidabelt. Både liten og stor kjøper alt relatert til maling og andre hobbyaktiviteter. Vi har merket oppgang i hele coronatiden, og nå før påske har det vært rene rushet, forklarer Hadland.

Det andre som øker stort på den lokale butikken er i følge Hadland påskepynt.
– Vi har ikke opplevd å omtrent gå tom før. Det er tydelig at folk tar coronareglene på alvor, er hjemme og pynter skikkelig, sier hun.
En kunde henter noen servietter og et par lysestaker med haremotiv, i denne tiden vi kan se egg, kyllinger, harer og påskeliljer i gilde fargekombinasjoner på hvert et hjørne.
– Artige figurer, kommenterer kunden, og går ut.

Påskepynt skal være glad!

Noe annet som florerer om dagen er krimanmeldelser, som denne fra NRK som anbefaler blant annet Poppy av Kristine Getz og Varttimen av Geir Tangen.
– Hos oss går en rekke ulike bøker, blant annet Torsdags-mord-klubben av Richard Osman, sier Hadland som nå møter en rekke kunder i kassen.
– Å den ja, sier ei som venter i kø.
– Den har jeg lest på engelsk, den er spennende og artig, jeg skal ikke røpe noe, sier hun og bekrefter at det ble påskehandel på familien.
– Vi skulle bare kikke litt, men det ble altså fem bøker og noen spill, så nå kan det bli god påske, sier kunden, og vi aner smil bak coronabekledningen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

– Jo, det går krim, bekrefter Tone Hadland på Norli i Brønnøysund. – Men det er faktisk quizbøkene vi har gått tomme for i år!