– Hot pepper høres litt spennende ut!

0
51

En ivrig kar har funnet godteriene som kan synes strategisk plassert langt ned i hjørnet i kioskdelen av TD på kaia.
– Oi, brannmann Marshall, sier han om godteri omgitt av tv-kjent figur, og snur seg for å sjekke ut noen andre fristende, fargesterke søtsaker med lekeappell.

Fristende saker – en del godteri litt utenom det vanlige.

Mamma Janne Lise Åsvang Karlsen får nappet med seg både den blide, lille og et par menyer, for nå skal TD på kaia i Brønnøysund testes. Det er ei stund siden mannen som grunnla TD – Trygve Dybos, nikket velkommen til gjestene fra lokalområdet og ikke minst Hurtigruta, og den lett rørte jordbæra på softis er ikke å skue på plakat på disken som før.
– Det jeg derimot kan se her er en skikkelig meny; det er kjekt å kunne sette seg ned og finne ut hva familien har lyst på, i stedet for å bestemme seg i all hast ved disken, sier vår faste tester.

Janne Lise Åsvang Karlsen sjekker menyen.

Hvordan er burgerformen om dagen?

Det står GO’2 på meny, servietter og døra, så vi spekulerer på om dette er nytt navn på hele konseptet eller om maten har sin egen kjede.
– I alle fall har de signaturretter innen burger her, og det er i stor grad burgeren dette stedet har vært kjent for, så den vil jeg gjerne teste. Her har vi en som heter Hot pepper med tilbehør som løkringer, bacon, jalapenos, cornichons, rød chili, salat og aioli. Jeg går for den jeg, sier Åsvang Karlsen.

– Dette er brannmann Marshall, forklarer den lille.

Sterkt og friskt

Hun plukker ut kyllingnuggets fra barnemenyen til lillemann.
Vi kjøper også en TD-pita med kylling, som skal ha kyllingstrimler, TD-dressing i pitabrød, og denne skal ha sterk kebabsaus til.
Hun leser mer av menyen og kan konstatere at det er en rekke ulike varianter for de som vil ha noe lett til lunsj her.
– Det er hele fem sorter salat på menyen her, men er det like salater med ulik topping? Nja, vent. I blant annet tacovarianten er det noe ekstra, så det er bra.

Her er det fin utsikt store deler av døgnet. Når Hurtigruten ligger ved kai, ser vi Hurtigruten.

Mat på bordet

Det er folk ved alle bordene på vindusrekka, og det er jammen nesten fullt i kroken vi har satt oss også. Når lillemann underholder med litt sang som Staysmann ville ha vært stolt av, kikker smilende gjester opp.
– Man kunne tro at dette var turister, men de aller fleste som sitter her og ser på lokale, fine bilder på veggene er jammen herfra, kommenterer vi, og hører en melding i lokalet: «Nummer åtte».
– Det var vel oss det, sier jeg og henter maten som viser seg å være visuell fristende, men hvordan er smaken?

Ny favoritt?

Vår tester får del av begge rettene på sin tallerken, for vi er spente på tilbakemelding på smak på både kyllingpita og burger.
– Det er kjempekjekt at sausen serveres ved siden, for det er ikke alle som setter pris på rennende saus over burgeren, kommenterer hun, og tar første bit av den hotte saken på tallerkenen.
– Her kan jeg fort få en ny burgerfavoritt, sier hun etter første tygg.
– Den er god og saftig, her er det smaker som passer i hop. Det gjorde seg med litt jalapeno, det sparker litt, sier hun og nikker.

– Hm, jeg synes tallerkenen til barna bør inneholde noe friskt og grønt, synes Åsvang Karlsen.

Retro og riktig

Like begeistret er hun når hun smaker TD-pitaen.
– Skikkelig retroutgave med kinakål og mais. Tynne skiver kinakål fungerer godt i denne miksen, og her er alt riktig tilberedt, sier hun.
Vi diskuterer renoveringen som er gjort på stedet de senere årene, der det er blitt mer åpent lokale og der vi sitter i mer «diner-aktige» sofaer.
Den lille leker med Marshall og tar en trall til. Han smiler bredt når vi kjøper is.
De har dessverre ikke softis med jordbær før sommeren, og stedet var dessverre fri for utgaven med blåbær. Men da blir det en annen gang.
– Kort oppsummert. Her var det bra mat, sier Åsvang Karlsen, og smaker på softisen.
– God!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Ingen rørte bær på softisen på TD denne dagen, men så finnes det jo andre alternativer!