Det summer og latteren er løs. Sånn dyp latter som kvinner har når de sitter sammen med venninnene sine og venter på noe ekstra bra. Snart kommer te i lekre kanner ut fra kjøkkenet, etterfulgt av tre etasjes fat med lekkerier!
Utestedet Kred i Brønnøysund overrasker når vi på sosiale medier får vite at Afternoon Tea skal serveres lørdager.
Kan det bli bra? Kan en pub og restaurant diske opp med det som er signaturopplevelse på de mest poshe hotellene i England- og faktisk på Britannia så nært som Trondheim?
Midtinorge.no inviterer vår faste tester Janne Lise Åsvang Karlsen på en prøverunde – for dette har vi lyst til å få med oss.
Te på kanne
Rundt ti bord er dekket og pyntet. Vi kan se at det kun ved ett av bordene befinner seg en kar, noe som betyr at kvinnene i klart overtall har inntatt Kred denne første lørdagen med Afternoon Tea. Vi kan velge mellom bobler i ulike prisklasser og te per pose eller i kanne – og da med flere typer te på menyen. Akkurat som i England, der denne delikate tradisjonen har sin opprinnelse.
– Jeg tar bobler til te, smørbrød og søtsaker, erklærer vår tester, som bemerker at servicen er høytrimmet denne lørdagen.
– Her går alt på skinner, vi rekker knapt å sette oss før vi får gjort bestillingen, sier hun.
Vil det smake?
Ikke lenge etterpå fylles porselenskopper og pene glass med ønsket drikke, og så kommer det som kanskje er mest spennende: Hvordan skal smørbrødene og kakene se ut og ikke minst – vil det smake?
– Godt utvalg i smørbrød, mmmm, denne med røyket laks er god… her har de prøvd seg på en BLT, altså bacon, lettuce, tomato og her var en som, oi, var aller best; den med oksepastrami, sennep og kan det være majones, sier vår tester og smiler mellom munnfullene.
Hun blir tilbudt mer te, men også kaffe av vår servitør, og bemerker igjen at servicen er enestående.
– Afternoon Tea er noe vi forbinder nettopp med service – champagnen skal boble og kakestykkene skal skinne!
Søtt til osten
Vi merker oss at de tradisjonelle scones med clotted cream and jam – tykk fløtekrem og syltetøy er byttet ut med to sorter ost, litt spekemat, nøtter i honning, druer, sjokoladekledte jordbær og kjeks.
– Tro meg, her blir det nok mat, men jeg hadde ønsket meg to sorter kjeks til denne delen av måltidet, sier Åsvang Karlsen.
Søtsaker laget på kjøkkenet
Latteren runger i veggene, nå deles gode historier mens glass og kopper fylles opp.
– Skal vi våge oss på toppetasjen på fatet: Søtsakene, spør vår tester, og tar forsiktige biter av sjokoladekonfektkake og en nøttebunnsfristelse – som begge er bakt på stedet.
– Når de har så mye kjærlighet til kakene at de har spandert friske bringebær, så gir det eksklusiv følelse, og ikke minst frisk og god smak. Kakene er helt nydelige og se innslaget av urter. Veldig fint at de har brukt sitrontimian for å få inn grønt som passer godt til.
Splendid
Vi oppsummerer med lett og lystig hode at servicen var excellent, maten var en triumph og opplevelsen var spot on.
– Gode smaker, det så lekkert ut, servicen var upåklagelig og det at kokkene tok turen ut fra kjøkkenet var en hyggelig gest, oppsummerer Åsvang Karlsen.
Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534