Natt til 19. juni var det igjen et seilende majestetisk skue midt i Brønnøysundet: Hurtigruten MS Finnmarken var tilbake etter tre måneders coronastopp.
Se vår dronefilm av det gledelige gjensynet.

Helt siden kaptein Richard Withs dampbåt tok første seilas fra Trondheim til Hammerfest den 2. juli i 1893, har kystfolket vært vant til synet av hurtigruta. Båten som endelig fikk posten helt til nord på ei uke, ikke tre.
– Vi setter fire av 11 hurtigruteskip i drift igjen, sa direktør Anne Marit Bjørnflaten i vår Podcast 9. juni, og vi tok turen til sundet klokken 01:30 natt til fredag, for å få med oss hendelsen.

Et kjent og kjært syn!

Ved Kongebrygga og gjestehavna i Brønnøysund var det yrende liv like før MS Finnmarken seilte inn. Riktignok var det kun 7-8 mennesker der, men fuglelivet var i flertall, høylydt og bastant. På hurtigrutekaia noen meter bortenfor ventet noen få passasjerer på MS Finnmarken, og en dame med flagg var å se. Tydelig gledet over å se skipet stevne mot kai igjen.

MS Finnmarken passerte gjestehavna i Brønnøysund.

Den karakteristiske lyden av nattstille MS Finnmarken hørtes før nær 140 meter skip kom til syne under Brønnøysundbrua. Den nylig oppgraderte båten med nye suiter, moderne aktivitetssenter og velværesenter seilte gjennom sundet, forbi gjestehavna, hvor den vendte for å gå til kai med baugen mot sør.

Et kjært syn!
Velkommen tilbake!

Tekst: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Hege Celine Sæthre og Yilmaz Dag
Dronefilm: Stig Arve Høyvik – Star kommunikasjon