Se stor billedserie i sak:
– Kom og test gode varer, lokket Kari Anne Bøkestad Andressen, som sto på stand for Nortura, men som også er vevelstadordfører.
– Jo, takk, dette smakte bra, erklærte «gammelordføreren» i Sømna, Edmund Dahle.

Regnet pøste ned store deler av messelørdagen i Storgata i Brønnøysund, men smilene satt løst og blant annet fikk vi oppleve De Makalause og Brønnøysund Trekkspillklubb. Begge fikk mye applaus, men sistnevnte sørget også for at særdeles ivrige hurtigruteturister sikret seg videominner for livet.
– Et av høydepunktene var utvilsomt auksjonen. Vi ble jammen sittende i ro og høre på auksjonarius John Arne Warholm. Han er helt utrolig på artigprat mellom slagene, sa tilhører, og hastet videre for å teste en av bilene i gata, for her kan man slå av en prat med flere forhandlere.

Og Warholm (foto) understrekte hva vi holder på med, vi som støtter opp om messa.
– Pengene går til barne- og ungdomsarbeidet i Brønnøysund idrettslag. Dette er for ungene dine, dine barnebarn, eller dine fremtidige barnebarn. Bidra til alle aktivitetene som skal skje utover høsten og våren, oppfordret han, og ga slagferdige små kommentarer i lang og innbringende auksjon.
– Her har vi et spillernytt fjelltelt, her står det telt for tre personer, vanntett… orker ikke å lese hele greia her, hva byr dere?, spurte han og fikk inn 550 kroner i kassa.

Det var jevnt besøk av folk hele dagen, og både besøkende og utstillere så ut til å kose seg godt.
– Det er første gang vi er på Torghattmessen, sa Embret Østring (foto) fra Brattlia Økogård, og delte rundhåndet ut smaksprøver på skinker og pølser.
– Dette er kupølse, 96 % kjøtt. Ja, navnet er så populært i Trøndelag at vi selger alltid først ut den der hjemme, lo han og fikk tilbake fra en, som snart var kunde, at skinka smakte annerledes godt.
– Her har grisen spist blåbær, grønt og bygg. Det kjennes på smaken. Og så badsturøker vi på tradisjonsoppskrift fra 1853, sa han, og delte ut flere smaksprøver.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind