14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemArtikler- Jeg er veldig spent på julerushet!

– Jeg er veldig spent på julerushet!

-

Det er bare 14 dager siden Blomstrende hjerterom AS åpnet i Brønnøysund, men det er tydelig at blomstertelegrafen har gått, for folk fra fjern og nær er i butikken og ser på grønnplanter, sukkulenter i samspill, skjønne blomster, kranser og et juletre som henger opp ned (!).
– Jeg liker det spesielle, sier butikksjef Charlotte Reiersen.

– Jeg ante ikke at butikken midt i Storgata hadde en så tøff design, se taket, kommenteres det.

Det kan vi se, for ingen av sammenplantningene er like, over disken henger ubehandlet armeringsjern som viser seg å være særdeles praktisk for å henge opp all slags mulig pynt.
– Hvorfor noen søte perlebier henger her? Jeg tester ut å selge noe mer varer enn planter, og denne honningen produserer mannen til et søskenbarn av meg i Trondheim. Ei som var innom her syntes at vi trengte noe pynt til honningen, så hun dro hjem og perlet disse. Utrolig hyggelig, sier Reiersen.

Blomster og bier hører jo i hop, så hva kan passe bedre enn salg av honning. – Så gøy at jeg fikk disse perlete utgavene av bier til pynt, sier Charlotte Reiersen.

Som har med seg ansatt Bodil Flatmo Laumann bak disken i butikken midt i Storgata, for til hverdags jobber Reiersen på fødestua i Brønnøysund.
– Det viste seg å være større likhet i disse to yrkene enn jeg trodde på forhånd; for service-yrker og omsorgsyrker har mye felles: Da vi leverte blomster i kirken i forbindelse med noens bortgang kjente jeg på at det å lage en fin hilsen til en siste farvel handler om det samme som på føden: Det handler om å ta vare på!

Skjønne farger, spesielle oppsatser og sammenplantninger. Blomstrende lykke!

I lokalene vi står i var det i årrekke skobutikk, men ikke mye minner om de gamle lokalene.
– Samboer har snekret og jobbet her. Sønn har snekret golv og vi har hatt dugnadsfolk som har malt vegger. Min mamma og tante hjelper til her innimellom i lokaler som er midt i byen, akkurat passe lyse og store. Jeg var så heldig som fikk leid her, for jeg ønsket å ha en butikk det er enkelt å komme inn i for alle; også de med barnevogn og rullestol. Å være i et senter var ikke et alternativ for meg, så det kunne ikke ha blitt bedre enn her, sier hun.

 En helt nylaget blomsteroppsats settes på et bord. Den skal snart leveres ut.
– Her er det ikke ferdigplanter. Vi lager alt selv. Hver og en oppsats skal være skikkelig laget og hver bukett skal ha like god kvalitet. Jeg vil ikke levere fra meg noe som jeg ikke liker; og da kommer det jo an på om kundene liker det samme som meg. Men det har allerede kommet inn positiv respons fra kunder. Jeg blir jo glad når de samme kommer tilbake og handler mer, og jeg blir like glad hvis noen kommer innom bare for å slå av en prat. Her er det kaffe og rom for å bare ta en liten pause, sier Reiersen.

Håvard Sunset slår av en prat med en annen kunde. – Man kan godt ta en tur innom uten å handle, bare kjenne på roen, sier Charlotte Reiersen.

Vi beundrer flotte malerier på vegger, en salgsutstilling av Elisabeth Nielsen, også fra Trondheim, vi ser to behagelige lenestoler kunder kan slå seg ned i. Håvard Sundset var en av de første kundene da butikken åpnet.
– Flott butikk, synes han.
– Hva er prisen på denne her, spør en ny kunde, som har plukket ut en grønngrønn grønnplante.
Hun får svar, handler etter å ha sett på noe pynt i ei hylle.
– Jeg kommer ikke til å handle inn veldig mye pynt i år, det blir mest planter, for nå har sparepengene mine fått føtter å gå på. Men vi får se til neste år! Det er i alle fall så fristende at det blir skummelt å se på forhandlersidene, for det er så mye flotte saker å handle inn både til hverdags og høytider, sier Charlotte Reiersen.

Og den store, store høytiden nærmer seg; Jula er tiden for blomster og pynt, og her er det altså et juletre opp ned.
– Jeg synes det er fint med noe som ikke er A4, jeg liker det litt annerledes, sier hun, og sier seg spent på hvor mange kunder det er som kommer innom i julestria, for allerede etter få åpne dager strømmer bestillingene inn i butikken, men også via telefon og messenger.
– Jeg har jobbet på blomsterbutikk før, og vet at det kan bli mye å gjøre, så jeg både håper og tror at det blir travelt. Jeg gleder meg til jula!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Charlotte Reiersen har åpnet Blomstrende hjerterom AS midt i Storgata i Brønnøysund, og midtinorge.no fikk så mange tips om spennende buketter og herlig kombo med salgsutstilling, at vi måtte ta turen innom.