Men det gjorde Linn Theres Pettersen likevel, for på tatoveringstreffet i Sømna ønsket flere samme spesielle tatovering.
På samme treff fikk Thomas Olofsson oppleve merkelig tilfeldighet, for flere enn ham hadde oppsøkt samme sted i Bangkok!

For aller første gang ble det som kaltes Vennesund Blekk Fest arrangert. Linn Theres Pettersen, en prisvinnende tatovør fra samme område i Sømna – med eget studio i Trondheim, står bak det vellykkede treffet.
– Vi hadde 9. og 10. august hele 350 betalende personer innom, og det er mer enn vi forventet i forkant, sier hun, og forklarer bakgrunnen for nyvinningen.

For hvordan samler man 11 tatovører på lille Vennesund der flere er blant de beste i verden og kommer fra Argentina, Brasil, Danmark og Norge.
– Jeg har mange gode, snille venner som er ledende innen sine stiler og alle av dem er glade i å reise. De hadde lyst til å se hjemplassen min, og da fikk jeg slått mange fluer i en smekk; jeg fikk samlet kjente tatoveringsartister, vist frem Sømna og samtidig gitt folk fra hjemstedet mitt mulighet til virkelig å få pyntet seg i sommer, forklarer Pettersen.

Hun driver selv et tatoveringsstudio; Mythos Tatoo, og med på treffet er flere av hennes kunder, blant dem Silje Pedersen som tok turen for å hjelpe til.
– Om jeg kan vise frem en tatovering Linn Theres har laget? Denne på hånden min er en minnetatovering av katten min Liba. Jeg var for tre år siden på treff og fikk Linn Theres til å lage tatoveringen. Jeg ble så fornøyd at tårene trillet. Ekstra stas var det at denne tatoveringen ble avbildet i et større magasin. Det fortjente Linn Theres, for hun er så dyktig, så behagelig å prate med at jeg innimellom tar turen innom studioet bare for en kaffe, sier Pedersen.

Hun sitter i andre etasje på Vennesund Brygge der flere tatovører er i aksjon. Ozzy De Quadros skaper en kunstferdig drage på en arm, på andre siden av lokalet ligger en fyr strak ut på magen for å få en ny tatovering på ryggen og rundt i lokalet tusler Arne Robert Pettersen med bredt smil.
– Jeg ble tatovert i går og er utrolig fornøyd. Jeg har en tid kikket på symbolet valknut og har vurdert ulike bilder og fikk altså denne, sier Pettersen og viser frem en annen flott tatovering på armen, som faktisk er laget av søster Linn Theres.

Han viser frem nytt blekk på rygg og et symbol som har betydning og som er unikt, for denne vil tatovøren ikke lage til flere.
Arne Robert får i tillegg til valknutsymbolet en annen spesiell tatovering denne helgen. En tatovering Linn Theres etter planen ikke skulle lage.
– Jeg skulle ikke tatovere i helga, men flere ønsket det jeg har på min fot; en tatovering av omrisset av hjemstedet vårt Kvaløya. Dette var i utgangspunktet en søskentatovering, men så kom en nabo innom og ville ha samme omrisset, så kom naboen hans, hans kone og datter. Og nå får flere i familien min denne, så det er blitt åtte tatoveringer i helgen, sier hun.

Hvorfor folk tar en tatovering forklarer hun ved så mange grunner, som nettopp det å bekrefte en tilhørighet, skape et minne, skjule et arr, huske en kjær venn, ære et familiemedlem eller en kjæreste.
– Folk har så mange grunner for å ta tatovering, det spenner fra å skape et slags fotoalbum med fine bilder som gir ro og glede i livet, til de som synes tatovering er skikkelig kult og ser fint ut på kroppen, forklarer Pettersen.

To av de som synes tatoveringer er flotte slo av en prat på Vennesund:
Thomas Olofsson fra Trondheim og midtinorge.no sin fotograf Raymond Hagen hadde aldri møtt hverandre før; men havnet i denne omtrentlige ordvekslingen:
– Jeg har fått tatoveringer utført flere steder i verden, blant annet i Thailand, sa Hagen.
– Jeg også, repliserte Olofsson.
– Det var i Bangkok, sa Hagen.
– Jeg var også der og fikk tatovering, sa Olofsson.
– Jeg var i en gate som heter Khaosan Road, sa Hagen.
– Var du i det tatoveringsstudioet som ligger midt i gata eller på enden av gata, spurte Olofsson.
– Den i midten av gata, svarte Hagen.
– Der var jeg også, sier Olofsson.
Det hører med til historien at de begge var der omtrent på samme tid og brukte 7-8 timer på tatovering.
– Dette var litt komisk, sier Olofsson, og viser frem tatoveringen – en tribal.
– Jeg fikk over to settinger skaffet meg en bjørn, en panter og en ørn, sier Hagen og finner navnet på stedet de begge besøkte; Body Art Tattoo.

Besøkende tusler rundt og en av de som roser initiativet på Vennesund er Carl Bergsvik, som i lokalaviser omtales om «tattoo-master» har drevet med tatovering i Norge i 20 år og står bak The Jokers Inkrockparty på Elverum.
–  Det er tøft av Linn Theres å satse på noe som dette og treffet her ble utrolig trivelig. Her er det miks av tatovering og musikk om kvelden, noe som er skikkelig bra. Jeg fikk faktisk danset skikkelig mye. Det var gøy, sier han.

Linn Theres Pettersen prater med mange av de som er innom og har med seg barn og samboer Espen Larsen.
– For Linn Theres er ikke dette bare en jobb, det er en livsstil, en lidenskap, sier han.
– Jeg er veldig glad for alle de som kom hit og det var stas at flere kom hit og hadde stand. Vi tror vi skal få til et nytt treff neste år, sier initiativtaker og tatovør Pettersen.

Tekst og deler av foto: Hege Celine Sæthre
Foto: Raymond Hagen

Første samling i Sømna: Vennesund Blekk Fest ble arrangert i Sømna for første gang 9. og 10. august og initiativtaker Linn Theres Pettersen var svært glad for å kunne presentere dyktige tatovører på hjemstedet sitt. Til venstre er samboer Espen Larsen og til høyre er Carl Bergsvik fra The Joker’s Inkrockparty.