Nylig vant hun frivillighetsprisen 2019 i Vevelstad kommune for enorm innsats for å få gjennomført Vevelstadspelet i 2019.
– Stort å få pris, men det aller største øyeblikket var under selve spelet, sier Ingrid Andreassen.

Hun har pause i arbeidet på frisørsalongen sin Tunheim Salong for å ta imot en oppmerksomhet fra Janita Vevelstad, som er tidligere deltaker i Kakekrigen og som deler flotte kakekreasjoner på sosiale medier i tillegg til heltidsjobb.
– Men jeg hadde jo egentlig bestilt en kake og skulle betale, sier prisvinner Ingrid Andreassen.
– Men det var jo så stas at du vant frivillighetspris, at jeg ville så gjerne gi deg denne kaken, smiler Janita Vevelstad.

Fra Ingrid Andreassens FB-side: Her et glimt fra to av de som er med i spelet. Glade teateraktører i flotte kostymer!

To ganger har spelet på Vevelstad blitt vist frem under Vevelstaddagene, av rundt 50 amatørteateraktører.  Målet er å få til kraftløftet hvert tredje år, i en kommune som per 1. januar 2020 hadde 462 innbyggere.
– Solveig Porsvik skrev manuset til spelet, men gikk dessverre bort før vi viste stykket første gang i 2016. Jeg tok over rollen som produsent og vi har hatt god hjelp av teaterinstruktør Cezary Szewczyk, forklarer hun.
Spelet handler om vikingen Magnus Bærføtt en dramatisk historie som skal ha foregått på øya Vomma vest for vevelstadlandet hentet fra Snorres Kongesaga.

Men tilbake til Andreassen som i juni ikke bare fikk prisen for sin store innsats for spelet men også « for alle de andre aktivitetene hun drar i gang i bygda og hennes sprudlende personlighet som skaper mye glede hos store og små».
– Jeg ble veldig glad for prisen, for det har vært en utfordring. For det første å fylle de store skoene etter dyktige Solveig, men også det å faktisk få til et slikt spel. Det er litt av et styr å få samlet troppene ja. Jeg har nok revet meg i håret mer enn en gang, når det ser ut til at gjengen klarer å samles for en øving, men så bare må noen av gårde!
Hun ler og erklærer at det har gått utrolig bra, noe som var tydelig på alle de delte imponerte postene på sosiale medier etter spel nummer en og to, og ikke minst det at publikumantallet oversteg antallet innbyggere i kommunen!

Kake til sprudlende dame!

Om to år kan det bli nok et vikingtreff på bygdetunet på Vevelstad.
– Da håper jeg at vi har med oss kapasiteten Charek og ikke minst Nils Gullsvåg i Vega Media. Han er, ja gull, roser hun og takker for kakeoverraskelsen.
– Hva som ellers er største opplevelse rundt spelet? Det er når alle som spiller i stykket kommer ut i en begravelsesscene. Det er et kjempestort øyeblikk å se hele gjengen. Neste store øyeblikk er når alt er «avsegstyrt». Når vi kan puste ut og glede oss til neste gang!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 95807534

Ingrid Andreassen ( til venstre) driver egen bedrift i den lille kommunen Vevelstad på Helgelandskysten. Hun fikk nylig frivillighetspris for sin innsats, blant annet i Vevelstadspelet. – Du fortjener kake for innsatsen din, mener Janita Vevelstad, som var «hjemme på ferie» fra Oslo.