13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Kakesmak og atmosfære som hjemme

Vi hører rykter om gode kaker på Cash bar i Brønnøysund. Ja, da tar vi en liten test da!

Stedet er ikke det vi forbinder med hjemmebakst, for både navnet, veggpryden og musikken er rock’n roll. På veggen henger menyen med blant annet hamburger og pizza, men en liten nærmere kikk nær disken viser at det også er kaker her; Enkelte dager mange sorter å velge mellom.
– Ja, disse lager vi selv, sier de ansatte og nikker blidt når vi kjøper et stykke av hver sort de har denne dagen. Tre stykker.

Tradisjonskaker og noe litt mer uvanlig

I en myk sofa i et hjørne der vi også har utsikt over båtene som passerer, har vår faste tester Janne Lise Åsvang Karlsen funnet plass til både seg selv og sønnen Peder Andreas, som i forkant ikke var spesielt interessert i å smake kaker.
– Da blir det mer på oss, sier mammaen, som kjøper brus til sønnen, for det er jo lørdag denne dagen vi er innom.
– Skal vi se, her har vi en toscakake, en sjokoladekake kalt stingkake og suksessterta. Ja, dette blir spennende, sier kokken Åsvang Karlsen. Oppskriften på kaka fra Cafe Sting i Stavanger var visstnok hemmelig i mange år, men nå er den spredt over det ganske land.
– Den ser fin ut, men jeg begynner med den lyse kaken med karamellisert nøtteglasur og ellers milde smaker.
– Deilig knas. Mmmm, den var god, luftig, ikke så mektig, sier hun.

Luftgitar er aldri feil når man spiser kake!

Rik sjokoladekake

Lille Peder Andreas tar oppmerksomheten, for han har smakt på sjokoladekaka og spiller luftgitar i ren glede. Nå skal det sies at han ikke spiser mye mer, men mamma Janne Lise blir spent på hvordan denne smaker.
– Oppskriften sier at dette er en sjokoladekake der glasuren er rik, fyldig og faktisk kokt opp. Oi, for ei god sjokoladekake! Dette er ei kake som på ingen måte er ny, men den er blitt populær igjen, og det forstår jeg godt. Dette var rik sjokoladesmak. Skikkelig kake, sier hun.

De kreative kakemakerne på Cash bar lager ulike typer kaker i løpet av en måned. Rundt 17. mai var denne marengsherligheten på menyen.

 

Kake med suksess!

Suksessterten er siste kakebit ut og Åsvang Karlsen kikker litt skeptisk på den.
– Her var det mye bunn. Blir det nok krem til å kompensere?
Hun tar en raus bit.
– Dette er ikke slik jeg bruker å lage den, men det fungerer kjempebra. Bunnen er så luftig og kremen er superfluffy. Hva er det i den tro, undrer hun og legger til at denne kaken, som lett blir for kompakt, er blitt balansert helt riktig.
– Det blir ikke enkelt å si hvilken av de tre som var best, men jeg går for toscakaka. Det er ei kake jeg spiser sjelden, og hvorfor baker man ikke mer toscakake, sier hun med smil, og legger til at det god verdi for pengene.
– Dette er en hjemmekoselig plass med hjemmelaga smaker på maten.

Denne smaksbomben av en kake var å finne på Cash bar noen dager etter testen.

Her serveres ikke tinte kaker med plastsmak, men du kan selv kutte et stykke og kjenne gleden av å lempe stykket over på fatet. Godt, sier hun og får en flygende hatt i fanget. Minstemann er klar for å gjøre noe annet.

Ikke kakemett, men tydelig fornøyd.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Peder Andreas jubler mens mamma og vår kaketester Janne Lise Åsvang Karlsen sjekker oppskrift på mobilen.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste