11 C
Brønnøysund
fredag, mai 24, 2024

Kommer tett på – gleder seg til førjulskonsert

Hvordan er det mulig å få hilst på det bandet eller den artisten du synes best om?
– Takket være sosiale media og festivaler har vi en helt annen mulighet i dag enn før!

Det sier Marianne Stokka Dalheim fra Brønnøysund, som vi via sosiale medier en dag kan se dukke opp på siden av Stavangerkameratene (hovedfoto), en annen dag oppleve øyekontakt med Ronan Keaton og så er hun å se på bilde i lokal media, der hun er  i prat med artistfavoritten sin.
– Jeg synes det er fint å få slått av en prat med de jeg synes er dyktige musikere, og det er ikke så vanskelig å gå bort å ta kontakt, jeg liker å ikke ta meg selv så høytidelig, sier hun og viser frem en rekke bilder som tyder på at både hun og artister har en artig passiar.
– Jo, jeg opplever at min entusiasme betyr litt for de jeg kontakter – for jeg får både respons og svar!

Marianne Stokka Dalheim har helt rett i at det var andre tider før. Da var de flinke musikerne på lokalet nettopp lokale, og de covret låter med artister vi aldri fikk sett live.
– Vi i distriktene kunne jo reise til Trondheim eller Oslo på konsert, men det var dyrt, og lang vei å reise. Så vi satt hjemme og hørte på musikk. Jeg husker godt da pappa kom hjem med den første kassetten til meg. Den spilte jeg på nytt og på nytt. Men festivaler, og her i Brønnøysund Rootsfestivalen, har endret mye, sier hun.
For takket være en festival der arrangørene har hentet inn musikkhelter fra flere årtider, er det mulig å få en autograf fra en musikkhelt som har vært med i med- og motgang. Plutselig var det mulig i lille Brønnøysund å kunne stå fremst i folkemengden å oppleve å bare ha luft mellom deg og Bob Geldof, eller The Hooters.

Rootsfestivalen 2022 når TIX blir sjarmert av en englevinge-Marianne som mellom slag på jobb sikret seg autograf og en god klem.

Nettopp på Rootsfestivalen fikk Stokka Dalheim en artig opplevelse – for sist sommer opptrådte Stavangerkameratene på hovedscenen.
– Jeg har vært så heldig å få opplevd Stavangerkameratene på konsert flere ganger, og jeg hadde skikkelig lyst til å få hilst på bandet. Jeg tenkte det kunne være mulig, og dro til flyplassen for å ønske dem velkommen hit. Jeg var så nervøs da jeg sto og ventet, for dette er et band jeg setter veldig pris på. De viste seg å være en hyggelig gjeng, så jeg fikk tatt bilde sammen med dem.
Vokalist Tommy Fredvang er kanskje kjent for mange via X-faktor og Skal vi danse?, og han følger jeg via sosiale medier. Han er snar til å gi respons, noen hyggelige ord tilbake når jeg poster noe. Det gir koselige opplevelser i hverdagen; og det er de små tingene som gjør livet verdt å leve, synes hun.

Her møter Marianne Stokka Dalheim artisten Adrian Jørgensen – igjen!

Stokka Dalheim er kjent som gledesspreder, både på jobb i Brønnøysundregistrene og som turntrener for både barn og voksne gjennom hele 35 år. Hennes poster i sosiale medier om artist- og kjendistreff settes tydelig pris på, for her kan godkommentarene hagle fra nær og fjern. Særlig når hun igjen har møtt den mer lokale Adrian Jørgensen, bindalsartisten som har vært med på hele rekka; X-faktor, Idol, Stjernekamp og Melodi grand prix.
– Jeg har sagt det rett ut til Adrian: «Jeg er din største fan». Jeg, og ofte familien min, har stått i publikum når Adrian er på scenen, og jeg er snar til å oppsøke ham etter konserten for å få autograf og ny selfie til snap! Grunnen til at jeg har blitt sånn fan er kombinasjonen av god stemme og at Adrian er enn sånn god gutt! Måten han er sammen med og prater om bestefaren gjør meg glad. Og det er artig å få respons fra andre, enkelte sier rett ut at jeg gjør dem glad fordi jeg poster i sosiale medier.

En slik interesse for musikk – og glede over å møte artister, har Marianne Stokka Dalheim hatt siden hun var ung.
– Det startet nok som 18-åring, da jeg var på konsert med New Kids on the Block. At jeg som voksen fikk treffe dem etter en konsert på Sentrum Scene i Oslo – takket være en VIP-billett-gave, var stort. Enda mer glede vet jeg at jeg vil oppleve den 1. desember, for da kommer Trine Rein og Adrian Jørgensen hit til Brønnøysund kirke for julekonserten Julegaven. Det blir en skikkelig førjulsgave for meg – for fjorårets konsertrekke var i sør – og da reiste jeg for å høre på. Det var helt fantastisk. Nå ser jeg frem til kombinasjonen som kirkerommet gir meg; en ro i sjela og en musikkopplevelse som sitter lenge i. Jeg håper mange gir bort det jeg synes er verdens kuleste førjulsgave; det er viktig å støtte opp det som skjer lokalt, synes Stokka Dalheim.

Og skulle hun bli kalt linselus tar hun det med stor ro;
– Det gjør da ingenting å stikke seg frem innimellom. Små gleder gjør hverdagen- og hvorfor ikke vise at forbilder du beundrer har noe å si i ditt liv, for det er utrolig hva musikk kan gjøre!

Tekst og foto under: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Øvrige foto: Privat

Marianne Stokka Dalheim fra Brønnøysund møter gjerne sine musikalske helter, og synes kontakten som oppnås via sosiale medier gir glede i hverdagen.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste