At Velfjord er ei perle i Brønnøy fastslås med rette langs hovedveien som fører våre gjester inn til de tettest bebygde stedene i kommunen. Velger du å ta en avstikker til Langfjorden på sommertid finner du ikke bare vakker natur, men får deg noen små opplevelser på turen.

Man skulle tro at en lett snirklete grusvei ned med utsikt mot en kraftstasjon skulle være et kjedelig veistykke å forsere, men da har man ikke regnet med oppfinnsomheten til Bjørg Langfjord, som bor i området. Rundt hver sving finner vi et lite tablå, gjerne et sted å hvile føttene, et morsomt skilt, et ettertenksomt skilt og et hysterisk festlig skilt.
– Hvordan jeg har kommet på dette? Jeg har samlet litt opp gjennom årene, litt mer for hvert år, og da er det artig å finne på noe, og sette ut ting, sier Bjørg Langfjord.

Hun forklarer at det hele startet med en tur til Sverige der de så et fint skilt som ønsket velkommen til stedet de besøkte.
– Og da måtte vi jo ha det samme her i Langfjord, sier hun og spør om vi fikk besøkt gratisbaren på vår tur. Noe vi bekrefter. En høyst uventet opplevelse nede ved havet. Der vi får presentert en like uventet, men helt naturlig meny. Og skal du dit må du ikke glemme å selv ta med noe som kan nytes i tillegg til det stedet byr på.
– Om jeg har flere planer. Ja!, sier Langfjord, noe vi håper å dele ved en senere anledning.
Vi kjører opp bakkene igjen. Får med oss kloke visdomsord, lokale navn som Kleivmyrå og Nersjåeinne og ler godt av elgskilt med brunst. Vi deler litt av det vi fikk se. Takk for opplevelsen!

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind og Randi Brundtland Hansen