13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Fargeboost midt i menyen

Kule plakater, veggbilder, et donert sverd og hva er på toppen av hylla?
Nye besøkende kan finne på å se den øyelokkende retrospillsamlingen, før de oppdager at dette er et spisested.
– Nyeste tilskudd er Benedicte sitt kunstskilt. Jeg er kongefornøyd med det!

Det sier Steffen Mikael Widding, som driver Otaku Diner AS sammen med Cristian Tanase – et spisested med mye kulturelt attåt, og nå altså et nytt kunstverk laget av Benedicte Nilsdatter Hartviksen. Hun har tidligere laget store Beatles-bilder, og det spesielle er at bildene og det nye skiltet er laget av korker. Men det skal vise seg at det er mer som er spesielt med det nye skiltet.

Nesten bare gjenbruk

For når vi nærmer oss skiltet og kan betrakte at det består av små korker, plater, maling og fugemasse, kan Benedicte berette at dette er 98 prosent gjenbruk.
– Alle korkene som er brukt i bildet, eller skiltet om du vil, er colakorker samlet her på Otaku. Platene har vært brukt tidligere og ble gitt til meg. Malingen er fra ei venninne som hadde til overs etter å selv ha malt noe. Det eneste som er betalt for er fugemassen – fugepistol hadde jeg fra før av. Og selvsagt, dette som de andre bildene har kostet meg tre måneder med bøyd rygg og nakke, lange netter og et stuegulv det ikke har vært mulig å bruke. I sum er jeg godt forøyd, særlig med å være ferdig og å kunne se det på veggen, sier hun.

Nytt prøves av gjester

Hun har egentlig ikke tid til å prate, for det skal visstnok ha kommet nye retter på menyen, i alle fall etterspør de ved nærmeste bord å få prøve ny rett. Og så kommer det inn nye som vil teste «de der lollipopkyllinggreiene», så da blir det full fart for servitør Benedicte, men også for Mathias Rene Lien på kjøkkenet, og hans assistent Agnes Berg, som til tross for knalltempo og dreis på kokkeleringen viser seg å være en elev fra Brønnøysund barne- og ungdomsskole.
– Ja, jeg stortrives med å være utplassert her. Skikkelig artig, sier hun, og blir i mellom slagene med på et bilde sammen med Mathias og Benedicte – og så er det full fart igjen, for den asiatisk-norsk-amerikanskmiksede maten skal i alle fall denne dagen få bein å gå på.

Kunde donerte

Etter å ha kikket på veggbilder med japansk vibe og gått rundt stolper med nye plakater og en miks av vakker og skummel asiatisk popkultur, kan Steffen Mikael Widding bekrefte at det er hans private samling som troner på ei hylle ved disken.
– Det er spill fra klassisk gaming, som Metal Gear Solid. De to sverdene som ligger her er donert fra kunder, og det setter vi veldig pris på, sier han.
Benedicte skyter inn at det stadig er folk innom og tar en kikk på Manga-bøker som kan leses i, eller tar foto inne i restauranten.
– Det er både folk utenbys fra, og folk som bor her. Det er også artig å se unger som kommer inn og ser på plakatene, og spør oss om hvor de er fra. Det er mange som er opptatt av andre kulturer, spiller og kjenner seg igjen i det visuelle vi har her, og det jeg synes er artig er det overdrevne følelsesspillet, lekenheten og designen, sier hun.

En kunde ga dette til Otaku Diner.

Minitest helt alene

Fristet av maten som ble båret til bord i restauranten kjøper denne skribenten og innimellom mattesteren ikke bare en lunsjtallerken, men to – for det ble umulig å bestemme seg for om toast med egg og scampi eller kyllinglolliene fristet mest.
Toasten med scampi på toppen forsvant med en gang – så lett og ledig å spise at det egentlig ikke var så mye mer å si om den retten; men så var det kyllingvingene da. Med egen saus laget på stedet. En ganske annen smak enn man får på spisesteder med femlitersdunker med ferdig dressing som øses over maten. Her var det spice i en liten dressingbolle og ostebernaise i den andre. En kombo som sammen med saftig kylling og mer krydderier smakte vil-ha-mer.

Laget kunstuttrykk til arbeidsplassen sin

Det er en liten pause i serveringen og Benedicte forklarer hvorfor hun valgte å lage kunst til arbeidsplassen sin.
– Det er jo et samarbeid. Steffen laga jo logoen, så jeg prøvde meg frem, fikk laget mønsteret og satte i gang da det var nok colakorker fra dette stedet. Det var en lang prosess, men jeg følte jeg fikk sånn støtte fra begge eierne her, sier hun.
– Hva har du gjort med Beatles-bildene som før var lånt ut til annet spisested? (lenke til sak)
– Jeg håper å få til en utstilling i en større by. Det hadde vært veldig stas, men enn så lenge har guttene det godt og trygt hjemme hos meg. Men. De gleder seg til å finne sitt nye foreverhome en dag, sier hun.
– Forresten, sist gang hørte du på Beatles når du skapte Beatles på veggplate. Hva lyttet du til denne gangen?
– Bonnie Tyler. Hennes stemme stemte perfekt med smerten jeg hadde i ryggen, ha, ha!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

God stemning på jobben: Ikke tvil om at Agnes Berg, Benedicte Nilsdatter Hartviksen og Mathias Rene Lien har det kjekt på Otaku Diner i Brønnøysund. Og på spisestedet som ligger helt sør i Havnesenteret midt i kystbyen, finner du mye å se på på vegger, i hyller og på stolper.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste