Nå kommer han til Mosjøen som årets sommerutstiller i Mosjøen kunstforening. Utstillingsåpningen blir ett av høydepunktene på Galleria kunstfestivals første dag 7. juli. Da blir det nok også noen sommerlandskaper. Noen som varmer oss etter en lang og kald vinter, vår og forsommer.

– Jeg kommer med oljemalerier og grafikk, mellom 30 og 35 bilder, forteller Andvik på telefonen fra Porsgrunn, der han bor og jobber. Ingen gigantiske formater, men mellomstore og litt mindre ting i det billedspråket han bruker. Han kjører selv nordover og skal være i Mosjøen sånn at han blir med på utstillingsmonteringen dagen før åpningen i Mjaavatn-brygga.

Jonny Andviks "Englehjerte" er motivet på plakaten til Mosjøen kunstforenings sommerutstilling.
Jonny Andviks «Englehjerte» er motivet på plakaten til Mosjøen kunstforenings sommerutstilling.

Kunstforeningen fyller 50

Mosjøen kunstforening er 50 år i år, og markerer 50-årsjubileet denne uka med en plakatutstilling på Kulturverkstedet. Plakatene er laget til utstillinger som kunstforeningen har arrangert gjennom nesten hele 50-årsperioden.

Dessverre er det nesten ingen av dem som er merket med årstall, sier dagens leder av kunstforeningen, Nina Wika. Dermed kan det bli litt vanskelig å finne tilbake til når den enkelte plakaten er laget.

Kunstforeningen feirer jubileet hele året. Den årlige sommerutstillingen er altså viet Jonny Andvik, slik den også var det for ti år siden.

Nesten alle av de 52 medlemmene har nå fått jubiluemsgaven, et bilde av Stig-Ove Sivertsen. Til høsten blir det utstilling med den utflyttede og nå snart hjemvendte helgelendingen Toril Bonsaksen. Hun jobber med skulpturer og gjenstander i metall og skal stille ut i Shell-stasjonen i Strandgata.

Årlig står Mosjøen kunstforening som arrangør av Nordnorsken, Den Nordnorske Kunstutstilling. Nordnorsken 2018 kommer til Mosjøen i november og desember.

Av: Asbjørg Sande
Tekst og bilde: galleria.no

Landskapsmaleren