Lars Martin Guttormsen er opprinnelig fra Mo i Rana, men opplever gode arbeidsdager på Trondheims renoverte perle; Britannia.
– Det er veldig spennende å være personlig trener på et sted det ikke spares på noe, her er alt du trenger for ei god økt!

Trenings- og spaavdelingen til hotellet i Dronningens gate i Midtbyen har godt med besøkende av de som har en eller flere netters opphold, eller andre betalende gjester.
– Jeg har vært mange år i bransjen, og det å jobbe som personlig trener på hotell var ikke noe jeg så for meg var mulig her i byen. Men så kom Britannia med nysatsning, og da ble jeg med hit ved åpningen i april i år, sier han.

Vi er inne i et rom fylt av teknologivennlige apparaturer. Sykling, muskeltrening på ulike vis, vektløfting og løping… og altså en personlig trener som står klar til å gi deg treningstips når du er på arbeidsreise eller hyggetur.
– Jo, dette er et fullt utstyrt treningssenter, og min jobb er å tilpasse, gi råd og gi folk alternativer til trening, forklarer Guttormsen, og hjelper en svært ung dame med å trene litt.
– Har du lyst til å klatre?  Strekk opp armene. Er du redd for å falle ned? Bare prøv. Jeg tror du klarer det der, sier treneren… og så entrer hun seg bortover og klarer brasene.

Et kjøleskap er fylt med vann og stemningen er forbausende rolig med tanke på at flere er midt inne i en god treningsøkt. En dame kommer inn og justerer løpemaskinen, som er såpass brukervennlig at hun raskt får stilt inn på løping på syv kilometer i timen, med litt motbakke. Hun trykker Netflix-koden sin, og ser på en eller annen amerikansk serie mens hun løper.
Personlig trener Guttormsen viser en annen gjest hvordan det er lurt å løfte vektene for å trene store muskler i både armer og føtter, og han forklarer at jobben er variert og interessant.
– Jeg møter folk fra hele verden her. I sommer har vi blant annet hatt folk fra Australia på besøk, og felles for mange er at de blir overrasket over fasilitetene på hotellet, sier han.

Guttormsen er en av 300 medarbeidere fra 40 nasjoner på Britannia. Han erklærer at han setter pris på å jobbe i et serviceyrke.
– Det beste er å se hvor raskt folk plukker opp treningstips, og det er fint å se endringer og forbedringer til de som kommer tilbake, sier han og setter pris på å ha fått fast lønn etter mange år med provisjonsbasert jobbing.
– Fint er det også når lokale faste gjester kommer tilbake og ser frem til ny økt. Hyggelig hilsen kom fra en tilbakevendende gjest i sommer; «Håpet du skulle være her, for jeg lærte markløft sist jeg var her. Nå har jeg spørsmål om andre treningsteknikker», forklarer den personlige treneren, og får ny gjest innom, hun har ingen spørsmål, men går rett til syklene for høyintensitetsøkt.
– Jeg liker veldig godt at Britannia satser på personell og service på hotellet. Det gjør at vi alle prøver å yte ekstra og se glade besøkende forlate her, sier Guttormsen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre