Midtinorge.no fylte ett år den 17. september, og i den anledning delte vi ut profileringspresang til Lokalmatbutikken, som fikk flest nominasjoner i vår konkurranse.
– Dette kjennes nesten ut som å få folkets næringslivspris, tusen takk, sier daglig leder Johnny Lorentzen.

Vi kjørte i september en konkurranse med mål om å nominere en bedrift og for oss å nå 1000 følgere av midtinorge.no.
Daglig leder Yilmaz Dag i Mediehuset Brønnøysund, som står bak midtinorge.no, kunne se antallet 800 følgere passert, men nådde ikke 1000.
Yilmaz Dag tar med seg blomster for å gratulere Johnny Lorentzen med premie; Profilering, synlig plass på helgelandsguiden.no og annonsering i midtinorge.no.

Lorentzen tar i mot oss i butikken, sammen med fru Judith og en gjeng glade medarbeidere som fikk flest nominasjoner via Facebook.
– Summen av tilbakemeldingene er klare; Folk setter pris på det du har skapt; En butikk som fremhever det lokale, og et spisested med mat som lages på stedet. Gratulerer, sier Yilmaz Dag, og får rask tilbakemelding fra Lorentzen:
– Jeg blir rørt og jeg er overveldet, sier han.

Med oppstart 8. mars i 2010 har den lille lokale butikken rukket å bli åtte og et halvt år, noe som slettes ikke trenger å være en selvfølgelighet når man driver med lokale produkter i en liten kystby.
– Det er veldig artig at folk setter pris på oss, og jeg er i det daglige byens mest heldige mann når det gjelder medarbeidere. De er blide og arbeidsomme som få! Da jeg ble sykemeldt tidligere i år ga de ansatte klar beskjed; Vi tar over pliktene og ansvaret. Og så har de stått på som bare det. Jeg er svært takknemlig over måten de har jobbet og utviklet bedriften videre, sier han.

For som før er det lokale produkter i hyllene og en kafe der du kan kjøpe kaffe brent på Forvik og kakestykker laget i butikken. Men nå satses det også på salg av kaker av ulike slag.
– Det er ikke eget bakeri i byen lengre, så nå har vi hjemmebakeri her. Det er litt artig, for da butikken åpnet her første gang i 1949 var det som bakeri og bolig. Og artig er det at vi får stor respons på kakene, sier han og legger til at det blir som vanlig før jul, med produkter fra hele regionen innen ost, kjøtt, lefse og så mye mer.
– Og igjen, tusen takk for nominasjonen. Dere skal vite at å drive denne butikken har gitt meg veldig, veldig mye. Jeg har ikke blitt rik på penger, men i møte med folk, sier Johnny Lorentzen.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Lokalmatbutikken i Brønnøysund: Fra venstre er Birgitte Sund, Hilde Sveli, Ganittha Jairak, Johnny Lorentzen, Judith Lorentzen og Arnhild Nilsen.