Lørdag 27. april er det bare å tråkke føttene ned i de beste løpeskoene og finne veien til Nordhus Stadion i Brønnøy.
– Vi har allerede 160 påmeldte fordelt på seks ulike distanser og rekordmange påmeldte til maraton. Vi har plass til mange, mange flere – særlig på barneløpet!

Det sier prosjektansvarlig Liv Bentzen og arrangementsansvarlige Helge Torgvær i Torghatten maraton. De står sammen med Sport Torghatten IL bak det femte løpsarrangementet med maraton, halvmaraton, ti kilometer og distanser som passer selv for den mest løpeforsiktige.
– Tar du trimmeløypa Toft rundt er den på 3,6 kilometer, og du er med i konkurransen selv om du velger å gå, sier Bentzen og Torgvær.

De to er svært glad for den gode utviklingen i antallet påmeldte i løpet av de fem årene.
– For fem år siden hadde vi en forhåndspåmeldt til maraton, på år to tre stykker. Vi er glade for at over 20 stykker nå er klare for å delta, for at rundt 60 har meldt seg på halvmaraton og rundt 60 på mila. Vi håper selvsagt at flere kommer til, for dette skal være en løpefest for folk i hele området. Og du kan melde deg på helt frem til start!

De som skal løpe maraton får nok den mest naturskjønne løypa, for den går rundt Torghatten.
– Faktisk to ganger. Helge Torgvær kaller vi for løpets far, og det var han som lurte på hvor langt det var å løpe fra Nordhus rundt Torghatten, og svaret var at du må ta nokså nøyaktig to runder for maraton, og altså en runde for halvmaraton, sier om Bentzen og forklarer at de hadde proff oppmåling av løypa, og like proff tidtaking.
– Du får brikke i startnummer og vi bruker EQ timing som gir helt presis tidtaking!

Hun opplyser at barneløpet er på Nordhus Stadion, der de minste løper en runde og de litt eldre to, og at de har kjekke premier til trekking for alle.
– Det er pengepremier på de lange distansene, men i år har vi fått med oss flere sponsorer, så vi skal trekke mye bra blant alle som deltar. Vi tar i litt ekstra siden det er femårsjubileum og har medaljer til alle, og gir bort t-skjorter til de som meldte seg på tidlig, sier hun.

Og skulle du være en av de som aldri kunne finne på å kjøpe seg joggesko, men er glad i å heie på andre, blir Bentzen, Torgvær og resten av arrangørene svært glade for heiende og jublende publikummere langs løypa.
– Vi skulle så gjerne ha hatt råd til å få korps til å spille langs løypa, men blir like glad for de som kommer og støtter opp! Ta gjerne med flagg! Du må også gjerne komme hit på kafe, både fredag 26. april og lørdag 27. april, sier de to og legger til at de ser frem til løpefest.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Bli med: Liv Bentzen og Helge Torgvær ser frem til den femte Torghatten Maraton i Brønnøy. – Barneklasse, trimklasse, hel-og halvmaraton og mila! Bli med alle sammen, sier de to.