Hva får du hvis du blander vel vante servicemedarbeidere med en internasjonal fagkunnskap, erfaring fra trendkafe på Gründerløkka, 20 år i Nordsjøen ispedd spiselige råvarer og rislet med drikkevarer og en god dæsj kultur? Riktig svar er Goma i Storgata i Brønnøysund.

Det kan være passelig med en liten gåte innledningsvis, for hver onsdag er det pop-quiz i det kompakte lokalet midt i byen.
– Vi er hele tiden nødt til å tenke på hva som gjør at folk trives ute, og gi et passende tilbud. Det er flere som driver med quiz, men ikke av pop-typen, så da begynte vi med det i sommer. Det har vært bra med folk på hver quizkveld, sier Maasø som kan fortelle at det proffeste laget røk ut i en duell om førsteplassen;
– De visste ikke hvor Gossip Girl finner sted, he, he, ler hun. (Riktig svar på spørsmålet om overklasseintrigemakeriserien er New York).

Medarbeiderne på Goma kommer fra Thailand, Romania, Polen og Norge og har i halvannet år holdt stand i segmentet som uten tvil er krevende og innimellom kan være særdeles vanskelig å få til å gå bra; kafè, spisested, bar.
– Jo, det går rundt økonomisk, og vi er fortsatt på tur mot årstiden der utelivet flommer av seg selv i julebordshøytid. Men så kommer januar og vinteren. Da blir det verre da, men vi har planer, sier Torstein Rodahl og Kristin Maasø; Sistnevnte driver stedet sammen med Bjørg Gotaas.

Vi sitter og prater i lokalet som har særpreg, Rodahl beskriver det som om å komme hjem til Kristin, der møblene har karakter, der fargene gir lyst til kaffekos og en hyggeprat med folk man setter pris på.
– Hva som har inspirert og hva vi tar med hjem etter år borte? Det er klart erfaring fra Oslo har spilt inn. Smelteverket på Mathallen og Fru Hagen på Grünerløkka har gitt meg kjennskap til mat, drikke og smaker jeg har tatt med hit. Ønsket var et skikkelig spisested; en bar med drinker og en uformell plass for folk i alle aldre, jeg håper at vi lykkes med det, sier Maasø.

Torstein Rodahl er så ny i bedriften at han, som han selv sier det, har rukket å levere ei eneste timeliste.
– Jeg er skikkelig rusten etter 20 år i Nordsjøen, men det kommer tilbake. Jeg har blant annet jobbet på Fru Haugans i Mosjøen og på Sjøstua her i byen, så jeg har erfaringen fra bransjen. Det jeg liker her er miksen av det uformelle sammen med følelsen av å være på en restaurant, og det var ikke vanskelig å begynne å jobbe her når jeg besøkte stedet så ofte som jeg gjorde. Det å anbefale noe fra menyen som jeg digger selv er fint det, sier han.
– Vi setter pris på å få med oss folk med ulik type kunnskap, tilføyer Maasø, som selv drev spisested på Vega en kort stund.
– Men det var hjem jeg ville, og jeg trives her sier hun.

Veggkunst, små konserter, bokbad og andre typer kulturelle treff er andre stikkord for Goma, og dette er bevisst valg fra driverne Gotaas og Maasø.
– Vi har rom for flere hendelser av den typen, så ta gjerne kontakt hvis du har innspill. Vi ønsker å være en kulturell plass, samtidig som vi gjerne vil at noe nytt skal skje, sier hun.
– Ja, ulike typer happeninger er fint. Jeg har ei venninne på Gammelkinoen i Sandnessjøen som kunne tenke seg å komme hit og være gjestebartender, sier Rodahl.
– Det hadde vært kult. Vi vil gjerne bli enda bedre på drinker, supplerer Maasø.

Torstein Rodahl går og lager en rykende varm cappucchino og får slengt etter seg superlativer i fleng!
– Om jeg er spesielt dyktig på å lage kaffe? Nei, det tror jeg ikke, men fordelen er at jeg tåler mye varme, og hvis jeg samtidig får til riktig håndlag på trykket, så kan det bli bra drikke, sier han, og tar selv en slurk ganske alminnelig svart kaffe før de to begynner å diskutere julebordsesongen, som i år skal bestå av juletapas, mulighet for drop in, men også til å bestille for vennelag og bedrifter.
– Og etter jul? Januar? Da har vi planer, men de skal vi komme tilbake til. Det skal bli noe som er helt nytt for Brønnøysund, sier Maasø fornøyd, og nikker til nye kunder som kommer inn.

Det er rolig i lokalene akkurat denne kvelden, men sånn er det langt fra hver kveld på Goma. Rodahl beskriver en kveld nå nylig da det rauset inn folk.
– Det var ikke en eneste ledig plass her, men en kar kom inn og ville ha noe å spise likevel. Han kikket seg rundt og fant en liten benk foran disken her. Der spiste han pizzaen sin og drakk ølen sin til. Det gikk bare bra!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre
Foto fra quiz og gjester ved bord: Torstein Rodahl

Kristin Maasø og Torstein Rodahl ser frem til julebordsesong på Goma og nye planer som gjennomføres etter nyttår. – Høsten i år er bedre enn i fjor når det gjelder besøk, og det er stas, sier de to.