Men hvem trenger egentlig overraskelser når Brønnøysund får besøk av Mona Grudt, Marvin Wiseth og Bodø Glimt ved Runar og Ørjan Berg?
– De og flere flotte folk kommer, og noen av de vi er mest stolt av å ha på programmet er ungdommene i Generasjon Z fra QiTUB, sier Inger-Gunn Sande.

For 15 gang er hun den som leder an i det næringslivsfeirende og næringslivinkluderende arbeidet som den 25. mai munner ut i en konferanse med slagordene «Satsing, store ideer, suksess og samarbeid».
– Ramtindkonferansen oppsto som en protest mot sutring, nedsnakking og det som nå er et ord i tiden; krenking! For å lykkes må vi må snakke opp! Vi må snakke fram! Vi har så mye bra vi kan løfte frem i regionen vår, og Ramtindkonferansen setter spotlighten på det gode. Folk vet ikke om alt det bra vi har her, men dette er et sted å vise det frem! Og skal vi få folk til å få lyst til å flytte hit og jobbe her må vi vise det positive vi holder på med, sier Inger-Gunn Sande.

Flere vil være med

Hun har grunn til å slå på den verbale stortromma, for hver gang konferansen har vært holdt, har det vært fulle hus. Så det er tydelig at næringslivet og andre har lyst til å være del av en positivitetsboost – om så for en dag – som munner ut i prisutdeling og sosialt treff, i år på Goma.
– Det er spesielt artig at vi i år fikk mange henvendelser fra folk som ville stå på scenen – det har vi ikke vært vant med. Er det noe jeg ønsker meg, er det flere som vil vise bra ting de gjør. Jeg er veldig fornøyd over at vi dermed kunne få god spredning geografisk, kjønn og alder – og at det er de gode historiene styrer «Den lokale suksesstimen», sier hun om den faste delen av programmet der deltakerne i år kan bedre kjent med Stetind Entreprenør, Stavsmarken Gård og Havida.

Ungdomsbedriften QIT fra Brønnøysund ble blant annet kåret til beste yrkesfaglige bedrift og fikk NM-billett under fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap Nordland. FOTO: UNGT ENTREPRENØRSKAP

Dyktige ungdommer – og dyktige voksne

Men først skal vi få møte konferansierene Mona Grudt og Marvin Wiseth, som ifølge Sande jobber i tospann.
– Noen i styringsgruppa vår opplevde de to i Trondheim nylig. Gled dere! De har mye mer å fare med enn skjønnhet og politikerkunnskap, sier Sande, som er spesielt stolt av å ha med seg ungdommene som kaller seg Generasjon Z fra QiT UB.
– Det er en gruppe prisvinnende elever fra Brønnøysund videregående skole: De er født digitale- og skal gi tips til næringsdrivende som ikke kjenner like godt til alle mulighetene som finnes, sier Sande og legger til: – Tenk at vi fikk med oss gutta fra Bodø Glimt. Det er et scoop: De har en suksesshistorie å dele – og har også gode tips å gi oss alle, sier hun.

Håper på deltakerrekord

Andre bedrifter som skal presentere seg på scenen er Gigante Havbruk, Brønnøysundregistrene og Vega Havhotell, og som alltid blir det musikalske innslag.
– Vi har hatt fulle hus når vi har hatt lokaler som har tatt 120 deltakere – og det hårete målet i år er å fylle opp auditoriet i Brønnøysundregistrene, som rommer 200. Det kan hende vi gjør, for næringslivet er flinke til å melde seg på, sier hun.
Og forklarer at kommunene etter hvert er kommet med.
– Og ulike aktører fra midtre del av Norge. Styringsgruppa og jeg gleder oss noe veldig til å presentere årets konferanse, sier Inger-Gunn Sande.

Vi går ut fra den lokale kafeen vi har tatt en prat i for å ta et foto med kjent silhuett av et bygg i bakrunnen.
Johoooo, vi gleder oss! Det blir overraskelser underveis i konferansen, men de røper vi ikke nå!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Her er Inger-Gunn Sande i auditoriet i Brønnøysundregistrene mai 2022. – Vi håper å fylle hele auditoriet, sier hun.