25 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 28, 2022
spot_img
HjemKulturLun og intens stemningsstund

Lun og intens stemningsstund

-

Når kunstlauget ved Lars Laumann inviterer til utstilling og minikonsert ved  Bautastein er det knapt et ledig bord å oppdrive.
– Dette var en fin måte å tilbringe tid på, synes Kristin Viktoria Johansen, som blant annet fikk oppleve en ny låt.

Bautastein, denne dagen ved Lin-Sofie Andersen og Rune Andreas Brennvik, stilte til minikonsert i lokalene til Goma i Brønnøysund midt i en utstilling kurert av Lars Laumann. En utstilling som i vår og i sommer har vist vev fra seks ulike kunstnere.
– Fortsatt kan du se et par skisser av Magdalena Bürghin-Borch og en hel rekke arbeider av Alf Ivar Oterholm, sier Laumann.

Lars Laumann takket kunstneren Alf Ivar Oterholm for lånet av flott vev. – Og til Bautastein som alltid stiller opp, så fantastisk flott, sier han.

Han forklarer hvorfor Kunstlauget denne gangen velger å vise frem veggpryd av typen vev og da spesielt Oterholm sine bilder.
– Oterholm lager i stor grad mønstrene sine selv, se matematikken i bildet ved vinduet, myke figurer i kontrast til det harde. Det tekniske nivået hans er briljant, mener Laumann.

Har holdt kurs innen vev: Alf Ivar Oterholm har laget den vevde veggpryden du fortsatt kan se på Goma i Brønnøysund.

Oterholm, som nå er bosatt i Brønnøysund, var spesielt invitert denne septemberkvelden.
– Kjennskap til vev fikk jeg da jeg så min bestemor og mor veve på 1950-tallet. Det var litt tilfeldig at jeg tok et kurs i veving i Trondheim på tidlig 1970-tall, og de seneste ti årene har jeg drevet mye med dette. Det er artig å lage mønstre selv, men jeg vever gjerne andres design også. Som dette her, det er svensk, men modifisert med norsk garn og egne farger, forklarer han.
Et bilde i damaskteknikk får kommentarer fra mange av de besøkende, for det ser imponerende ut.
– Hvordan det lages? Det er ved dobbeltoppsett. Det er egentlig best å se veven, sier Oterholm, som har holdt flere kurs på Tørrfiskbrygga og som selv lar seg imponere av alle de flotte kunstuttrykkene innen vev man kan se via sosiale medier.

Stemning

Bautastein dedikerer en av låtene de tar til Laumann, og de sterke tekstene, kombinert med Lin-Sofie Andersens innlevelse og stemmeprakt, kan tale til de fleste som lytter til.
Etter bandets mest kjente og radiospilte låt «Pust inn pust ut» presenterer de to en ny melodi som ikke har vært i studio ennå.
– Den var helt nydelig, sånn som de to fremførte den. Så lunt så intenst. Er spent på hvordan den høres ut med hele bandet, må komme meg på neste konsert, sier tilhører.

Kristin Viktoria Johansen satte pris på kombinasjonen av kunst og musikk.

Kristin Viktoria Johansen er en av de andre tilhørerne denne kvelden.
– Jeg kom hit fordi jeg gikk kunstfag på videregående og jeg har en forkjærlighet for musikk og kunst. Dette ble en fin måte å tilbringe tiden på i dag. Godt å kunne spise litt og oppleve dette. Et fint sted og bra kombinasjon av opplevelser. Jeg håper stedet vil leve lenge, sier hun.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534