Hvordan er stemningen på Lovund hotell like før årets store merkedag?
– Vi er selvsagt spente på om vi får overvære innflygende lundefugler den 14. april, men uansett gleder vi oss på gjestene som kommer for å oppleve kulturprogram og stemningen her, sier daglig leder på hotellet; Sivert Olaisen.

Han forklarer at 14. april er tradisjonsdagen for lundefuglen å innta hekkestedet sitt, og flokker i tusenvis letter fra havet og gjør rituelle flokkflyvninger over havet og i lufta. Bølger på bølger med fugl gir et spektakulært skue.
– Men, nå er det sånn at lundefuglen ikke alltid kommer den 14. april, og det er derfor vi har et omfattende program for de som kommer hit, sier han.

På ventedagen, lørdag 13. april arrangeres det guidet dagstur til Træna med chartret båt.
– Vi skal blant annet også avduke skulptur, presentere årets kunstner og delta på lundkommarfest lørdag. Søndag er den store dagen. Da blir det historiske opplevelser, blant annet ved lovundbåten, lovundbygda og Kystkultursenteret før den store observasjonsturen, sier Olaisen.
– På Heirsan kan det hende lundefuglen kommer innflygende. Skulle ikke det skje er det mulig å trøste seg med konsert, sier Olaisen, som igjen har så å si fulle hus på Lundkommardagen. Selv med 110 senger.
– Men skulle du ikke ha anledning til å komme hit nå, er det vel så fint å observere lundefuglen i hele sommer. Han reiser ikke før i august igjen. Og her er det masse andre opplevelser, sier han.

Fordi det nærmer seg påske er det ikke like mange arrangement midt i Norge denne helga som ellers, men vi har funnet noen fine ting det kan være greit å få med seg.

Påskequiz og trubadurkveld
På Folkets hus på Vega lørdag 13. april er det mulig å delta i vennskapelig spørsmålsdyst før trubadurer inntar rommet og gjør kvelden komplett.

Revy og pub på Harran
På Harran samfunnshus arrangeres Revypubb 2019 lørdag kveld.

Påskefutsal i Brønnøyhallen
Brønnøysund IL fotball arrangerer den årlige turneringen som for mange er påskens høydepunkt. Start lørdag 13. april.

Påsketurnering i volleyball
Fredag 12. april arrangerer Sandnessjøen videregående skole turnering

Våronn på Grana bryggeri 
Snåsa er stedet du bør dra til fredag 12. april dersom du vil oppleve sosialt samvær og faglig nytte. Felleskjøpet arrangerer.

Research: May-Wenche Solvold
Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto:  Lovund Hotell