10 C
Brønnøysund
mandag, mai 23, 2022
spot_img
HjemArtikler- Mange tar alle fjelltoppene!

– Mange tar alle fjelltoppene!

-

Så langt i år er Fjelltrimmens topper på Sør-Helgeland blitt nådd 6843 ganger av registrerte medlemmer.
– Aktiviteten øker hele tiden og vi har så langt i år fått mer enn 300 nye medlemmer. For mange er det et mål å nå alle de 53 fjelltoppene vi har registrert, sier Kjell Iver Johansen.

Kjell Iver Johansen er en av flere som jobber med Fjelltrimmen, vi får en prat med ham via telefonen i disse koronatider.

For selv om det i år, som tidligere, plukkes ut noen fjelltopper som er del av den tellende Fjelltrim-konkurransen, blir hele 53 fjelltopper med i den totale oversikten Fjelltrimmen har.

Bildene i denne saken er fra slutten av april 2021 og viser tur opp til Salbuhatten. Guromannen, som er del av årets fjelltrim er like ved og mange går begge toppene på samme tur. Her møtte vi Eris Øverås og Brynjar Kroknes fra Brønnøysund, som i likhet med mange andre gjerne benytter fine dager til tur.

– Mange ønsker å nå alle toppene i løpet av en sesong. Det synes vi er fint, for vi ønsker å spre trafikken. Derfor har vi gjort det mulig å registrere seg «på de gamle toppene» også, utdyper Johansen og forklarer at det nå er blitt 1330 medlemmer i trimorganisasjonen som har holdt på siden 1991 –  i 30 år.
Her kan du se årets fjelltopper og antallet som har tatt turen.

Årets så langt klart mest populære topp heter Guromannen. Start dit kan du ta fra Gåsheia ei mil utenfor Brønnøysund sentrum og så har du en fin gåtur foran deg til toppen, som er 312 meter over havet.
– Den er ny av året, og du starter ved Tjalgs skihytte. Der har vi lagt plank helt veien bort til oppstigningen, og det virker som at folk er takknemlige for det, for det kan bli bløtt bort gjennom myra, sier Johansen, som har brukt 1300 meter plank på oppdraget.

I løpet av en drøy formiddagstime kan du rekke helt fra sentrum av Brønnøysund, opp på tind og ned igjen!

 

For Johansen er en av de som virkelig står på for å gi oss andre en fin turopplevelse.
– Vi har da en del på lista som skal gjøres i år. Blant annet har vi fått støtte til å legge grusing på parkeringsplassen ved oppstigning til Gravtinden på Hongset i Velfjord, det skal skiltes og merkes, og så har vi i tillegg vedlikeholdsarbeid. Vi legger til rette, men legger oss på gylden middelvei, vi har ikke planer om ei Vegatrapp, forklarer han om turtilbudet du finner på øya Vega ut vest.

Akkurat denne turen ble tatt midt på en formiddag i ei arbeidsuke. Vi møtte allikevel ti personer i terrenget. – Helt fantastisk med vår og turopplevelser, var omkvedet.

Fjelltrimmen har fortsatt bøker å registrere seg i, og det oppfordres til smittevern og det er jo enkelt å ha spritservietter i lomma.
– Det at så mange deltar er fordi dette er en positiv greie. Det har blitt helårs å ta disse turene, folk går med truger, pigger, hodelykt og koser seg. Mange synes det er fint å følge trafikken på nettsidene, for der kan du hele tiden se antallet som har besteget tindene som er med i konkurransen, sier Johansen og føyer til;
– Og så virker det som at folk er oppriktig glade i fjellene her!

Les gjerne tidligere Fjelltrim-sak da vi møtte Hilgard Reitan

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Fjelltrimmen er en artig måte å motivere seg til å komme seg på tur, og når man er ute kommer motivasjonen til å fortsette av seg selv.