Det skjer mye spennende i vårt distrikt i helga, og noe av det mange ser frem til er markedet som trekker flere hundre besøkende til Helgeland museums avdeling på Nesna, formiddag lørdag 6. april.
– Dette er en fin arena for oss som selger gårdsvarer, husflid og annet, sier Veronika Aakerøy Fagervik.

Hun står bak de herlige klærne som har navnet Moods of Veronika som spenner fra spreke kjoler til undertøy og deler et foto.
– Jeg har ikke akkurat tenkt å slutte i dagjobben min som styrer i barnehage, dette er en god og artig hobby jeg har hatt i seks-sju år. Jeg syr veldig mye, strikker og finner rekreasjon, ler hun og beskriver hvordan markedet på Nesna er;
– Vi stabler oss til mellom gjenstander inne på museet og det er veldig stas å ta del i noe som mange besøker, og her kjøper mange et helt fantastisk syltetøy, en gele fra bedrift her, sier hun.

Koordinator for museumsmarkedet, Inger Richardsen og Ann Kristin Klausen erklærer at de gleder seg til nok et museumstreff.
– Dette har i løpet av tre år blitt veldig godt besøkt og vi kjører vår, høst og juletreff her. Vi har med oss blant annet samarbeidet Gårdsprodukter fra Nesna, sier Richardsen om aktørene som har med seg alt fra krinalefser, kransekaker, potet til egg og kjøtt.
– Vi har enkelte ganger kaffesalg her, men denne gangen kjører Saniteten kafè sånn at folk kan tusle bort dit etterpå. Og har du ikke muligheten til å komme nå, har vi neste markedsdag 6. oktober, da med tema «Sauens dag», tilføyer Richardsen.

Dette skjer blant annet også i helga (klikk på lenkene):

Påskemarked i Namsos lørdag 6. april

Yogahelg i Leirfjord fredag 5. – søndag 7. april

Pop gjennom 30 år, Vega lørdag 6. april

Høylandsrennet 2019 lørdag 6. april på Høylandet

Klesbyttedagen 6. april, blant annet på Vevelstad og Mo i Rana

Neonparty i Brønnøysund, lørdag 6. april

UKM – regionfestival Trøndelag på Grong fredag 5. april

Tang og tare i hverdagsmaten – kurs i Sømna 6. og 7. april

Tekst: Hege Celine Sæthre