4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- Maskina må kjøres og styres, og dessuten tar monteringa si tid!

– Maskina må kjøres og styres, og dessuten tar monteringa si tid!

-

Christin Olsen-Ryum (30) har enkeltpersonforetak og nettsalg: Hun står bak TuftebuStrikk i Rørvik og selger strikkeoppskrifter og strikkeprodukter i store mengder.
– Foreløpig er det en hobby, sier hun.

Christin Olsen-Ryum har til daglig full jobb i produksjonen hos Rørvik Fiskemat og to små barn heime.
– Strikke har jeg alltid gjort, men de siste fem åra har det tatt mer og mer av. Mye av døgnet går med! Drømmen er å kunne leve av hobbyen en gang, men jeg er ikke der i dag, sier hun og deler foto av noen av produktene hun lager, se under.

Fra arbeidsrommet hun har brukt fram til nå, med strikkemaskin, mønstre og gran.

I foretaket TuftebuStrikk, for øvrig oppkalt etter stedet i Nærøysund hvor hun har bodd fram til nå, er hun daglig leder og eneste ansatt. Når vi er på besøk, flytter både hun TuftebuStrikk og resten av familien til heimgården på Ryum, like utenfor Rørvik.
Det var da hun fikk seg strikkemaskin hun oppdaget at det var stor mangel på oppskrifter, og at mange var interessert i å få tak i oppskrifter. Dermed satte hun i gang med å lage oppskrifter til seg sjøl, og å selge dem. Det viste seg at behovet var stort.

Fargerikt og varmt

Hun bruker Excel til å tegne skisser til nye mønstre, og ved hjelp av et spesielt dataprogram designer hun tofarga mønstre.
– Men strikkinga går ikke av seg sjøl, så enkelt er det ikke! Maskina må kjøres og styres, og dessuten tar monteringa si tid, understreker hun.

Klar for høsten og vinteren 

Mye av det hun produserer selger hun, først og fremst via Facebook og Instagram. Minst hundre ullbukser har det blitt, pluss en masse basisplagg som gensere, sokker, votter og halser, alt etter sesong og trend. Det meste er til barn, men innimellom produserer hun også plagg til voksne. Og altså mange egenkomponerte oppskrifter, mønstre til ulike plagg.
– Jeg strikker mye for andre folk, men gubben venter stadig på en genser! ler hun.

Tekst og foto: Torstein Finnbakk – torstein@midtinorge.no – 90982968
Foto av produkter og arbeidsrom : Lånt av Christin Olsen-Ryum

Christin Olsen-Ryum fra Rørvik komponerer strikkemønstre og strikker mange slags plagg. Mye av dette selger hun på nett. Foto: Torstein Finnbakk