Midtinorge.no er stadig på mattest; denne gangen nøyaktig 247 kilometer fra startpunktet i Brønnøysund; på Mo i Rana.
– Bimbo? Hva slags navn på et spisested er det, spør jeg. Og så går vi inn!

 

Ikke noe sted midt i Norge er trygg for en liten helgesjekk av maten og aller helst ønsker vi oss en positiv opplevelse.
På Bimbo, som ligger langs
Saltfjellveien, ser vi svært mange biler parkert utenfor vertshuset. Og dette på en ganske alminnelig søndag ettermiddag. Så maten må være god.
–   I alle fall er det ikke samme oppmøte på de andre spisestedene rundt om kring her, påstår jeg, og får bekreftet håpet: Her finnes det kjøkken som tilbereder maten selv, og i et godt utvalg «dagens» velger vi hjortegryte og biffsnadder.

Men først litt om lokalet, som minner litt om en hyggelig jakthytte.  Vegger av trepanel er prydet med bilder og ulike dyreuttrykk og her syder det av folkeliv. Vi har først problem med å finne ledig bord i det rause lokalet, men får en vindusplass og synker ned på stolene. Vi har knapt rukket å gjøre det, før en blid kar serverer våre tallerkener med mat, og førsteinntrykket er overveldende.
– Du godeste, dette var en skikkelig porsjon hjortegryte, sier jeg, og kjenner duften av viltsaus bre seg foran meg.
– Oi, biffsnadderet var med skikkelig biff, sier min spisepartner Randi Brundtland Hansen, som kan glede seg over møre biffstrimler, brokkoli, to sorter løk og squash. Det er også litt salat på tallerkenen, raust med pommes frites og en bearnaisesaus som ser god ut.

Hjortegryta er akkurat som den skal være. Rause biter kjøtt, melne nydelige poteter, gulrøtter, blomkål og tyttebær. Så mye saus at kjøttet bader dovent.
– Det kan være vanskelig å få hjortekjøtt helt mørt. Er det godt, spør min spisepartner, og jeg klarer så vidt å få svart i ivrig spising.
– Prøv selv, sier jeg og får et ivrig nikk tilbake etter noen raske tygg.
– Ja, det var mørt. Helt!

Vi avslutter hovedretten og bestiller kaffe og en dessert. Det er jeg som ikke klarer å motstå en karamellpudding laget på kjøkkenet på vertshuset, og det er direkte pinlig å innrømme at den smakte så bra at jeg glemte å fotografere den.
– Ikke rart det er så mye folk her, sier jeg og Brundtland Hansen forteller på oppfordring hva som var best med retten hun valgte;
– Kombinasjonen av grønt og kjøtt var helt riktig, men kvaliteten på kjøttet og måten den var stekt på ga en festtallerken. Kjører du forbi Mo i Rana kan vi anbefale en spisestopp her. Dette var en fin opplevelse, sier hun.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind og Randi Brundtland Hansen

På Mo i Rana finner du spisestedet Bimbo. Er du glad i mat trenger du ikke å kjøre forbi uten en stopp.