Kontorene for næringsdrivende i Nordbyen Eiendom sine fasiliteter i Storgata i Brønnøysund ble så populære, at det nå renoveres for flere kontorer.
– Vi tar hele arealet i bruk, og har tillatelsene klare, sier Torstein Moe.

Slik utnyttes arealene i bygget midt i Storgata i Brønnøysund.

Tidligere i år sto åtte kontorer med tilhørende møterom klare for aktører i Brønnøysund og Moe i Nordbyen Eiendom kunne raskt se alle kontorer fylt.
– Det er god tilgjengelighet å holde til midt i Storgata, så vi var glade for raskt å få fylt opp lokalene. Vi ble overrasket da flere med en gang tok kontakt og ville leie, så vi valgte å jobbe raskt, og har på plass plan for utvidelse. Tegninger er utført og byggetillatelse er kommet på plass fra Brønnøy kommune. Vi satte pris på den raske og positive saksbehandlingen og renovering starter snart, sier han.

Stein Brekk er en av leietakerne, og han synes det fungerer godt å ha kontorfellesskap med flere.

For så langt var 60 prosent av det som en gang var Cubus og Princess gjort om til kontorfellesskap. Nå skal resterende areal bli fire nye kontor for leietakere, men også inneholde mye mer møteromskapasitet.
– Vår leietaker Kred skal ha det ene kontoret, og har behov for flere møterom. Vi skal lage egen inngang tilknyttet heis, slik at Kred enkelt kan benytte seg av møterommene alle som leier her vil kunne få tilgang til. Vi satser på møteaktiviteter, så det ene vil få plass til 25 stykker. Møterom av denne typen ser vi det er stort behov for i Brønnøysund, sier Moe.

Han opplyser at de tenker miljø under renoveringen. Allerede har det vært gjenbruk av materiale, vegger og dører fra Brønnøysundregistrene.
– Og mer kommer. Vi synes det er viktig å tenke miljøvennlig der vi kan. Det er fint å kunne se at deler av bygg som skal rives kommer til bruk, sier Moe, som understreker at Nordbyen Eiendom også gjerne tenker økonomisk.
– Men vi har ikke gjort denne fasilitatorrollen først og fremst for å tjene penger. For oss handler det om å samle en hyggelig gjeng som har felles mål. Å skape noe her, sier han.

Av og til stikker folk innom og slår av en prat: Morten Horn (til høyre) i Kulturcompagniet får Frank Maasø innom, og da går det godt an å spille noen toner.

Moe merker seg at det er blitt flere slike kontorfellesskap i Brønnøysund og setter stor pris på at det er næringsutvikling i byen.
– Det er flott om flere er med på å skaper møteplasser som kan gi synergier og kanskje ny business. For oss er dette et kinderegg. Vi har det sosialt, vi får gjort vår jobb i det daglige og vi er med på å skape nytt, sier han

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Torstein Moe i Nordbyen Eiendom har allerede klar nye leietakere til utvidede lokaler. – Vi er veldig fornøyde med miksen vi har av leietakere, sier han. I kontorfellesskapet er blant andre Helgeland Opplevelser, Kred, Kunnskapsparken Rana og Mediehuset Brønnøysund. Vi gjør oppmerksomme på at midtinorge.no er del av Mediehuset Brønnøysund.