13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Men, hva er dette?

Skiltet på veien ga oss et hint, men vi var ikke helt forberedt på Nasjonale Turistvegers røfftøffe design da vi på fotosafari besøkte Sundshopen i Sømna.

 

På et skilt står det at det er arkitektene Rever & Drage som har designet det som ser ut som en betongkladask midt i en vei.
– Hva har de egentlig ment her, spør fotograf Olav T. Søla, og går en runde rundt «inngangen» til innsjøen Sundshopen. Han kikker på fem bokser, som nok er beregnet på søppel, og han kikker på betongbygget som er pent nok det – men altså plassert midt i en vei.

Rasteplassen finner du ved innsjøen Sundshopen.

Rom for reisende

En del bilder knipses, for det å fotografere miksen av natur og menneskeskapt design kan være spennende, og Olav Søla mumler fornøyd når han går rundt bygget og oppdager en dør inn til et nødvendig pauserom for reisende. Særlig interessert blir han når han skal gå ut igjen – for åpningsmekanismen er styrt med lyssensor. med en litt annen vri.
– Man slipper faktisk å røre borti dørhåndtaket, sier han og tar bilder fra flere vinkler. Han oppdager hvordan et vindu viser den designstilige lampen i det som rett og slett er et lite sanitæranlegg med dusj.

Vei ut i vannet

Mer spent er vi på det vi har fått tips om; en rasteplass med en «steinbrygge» ut i vannet.
– Den skal være fin, så la oss gå videre, foreslår fotografen, og finner en rekke med benker og god plass til hopp og sprett og tjo og hei, for de som måtte ha med seg noen med barnlig sinn. Det har ikke vi, så vi går forsiktig ut på steinbelagt vei, etter å ha lest oss opp på hva som er spesielt akkurat her.

Rene linjer

Sundshopen

Et skilt kan berette at innsjøen Sundshopen består av miks av sjø- og ferskvann med spesielt biologisk miljø.  Den forklarer at steinbrygga, eller vorren, som det står, går helt ut til marebakken, sånn at det skal være enkelt å legge til med båt.
– Kan du stå der ute, spør fotografen, og stiller inn objektivet i forhold til mot- og medlys. Han vinker fornøyd og kommenterer etterpå at stedet var ganske så fint.

Turister stopper

Vi møter et par belgiere på tur til Bodø. De bruker rasteplassen og planlegger turen videre til helt frem.
– Men skal dere i ettermiddag kjøre til Bodø fra Sømna? Da må vi kunne foreslå noen fine steder å overnatte, mener fotografen, som blir hørt når turistene sjekker antall mil og føre.
– Dette var et flott sted, kommenterer paret og kjører videre.

Det gjør vi også. Fotosafarien er ikke ferdig ennå.

Tekst og sort hvitt foto: Hege Sæthre
Foto: Olav T. Søla

Det kulerunde oransje i vinduet er ei lampe i et sanitæranlegg flere turister fotograferte med smil. Ikke et vanlig syn like ved et jorde og en innsjø.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste