Torghattmessen 2019 holdt midt i Brønnøysund 23. og 24. august, gir viktig tilskudd i kassen for Brønnøysund Idrettslag (BIL) Fotball. 
– Vi går i pluss, sier Margrete Aakerøy Moe i messestyret. 

Næringslivet, banker, de med attåtnæring, lokal media, meglere og foreninger som Brønnøy Akevittklubb stilte med stand og på opplevelsesfronten spente det fra ribturer på havet til trekkspillmusikk og dans i teltet.
– Vi hadde ekstra satsing på barn i år, med blant annet rodeo og et latterfylt show med Kaptein Skuteløs. Svært mange tok turen på moteshowet og stemningen var veldig god, sier hun.

Utsalg av blant annet bakervarer, spekemat og ullprodukter gikk godt på den årlige messa. (Foto over TIK Spekemat)
– Sandmo gård var nesten utsolgt for varer. Heimlaga AS, som hadde bod utenfor teltet var strålende fornøyde, vi har faktisk ikke hørt om noen som har vært misfornøyde, men evalueringen av messa er ikke ferdig ennå. Når det gjøres vil vi også ha fått fullstendig oversikt over hva vi endte opp med økonomisk,  sier Aakerøy Moe.

Splitter nye biler skinte om kapp med den lokale amcar-klubbens stolte doninger, og praten spente fra langturkomfort, støynivå og kraftoverskuddet som gir trygge forbikjøringer, til heftig motortuning.
Lokale politikere kjente sin besøkelsestid før valget, og diskuterte med alle som måtte ønske å finne svar på lokal sak, og kommunen stilte med stedets eldste brannbil, og en litt nyere som gikk i skytteltrafikk med glade barn.
Inne i teltet var det en rekke utstillere.
– Her går det riktig bra, lød det fra Gjert’s Gourmet, som holder til ved Rørvik.
– Og vi har fått tilbakemelding fra Spabutikken Polarbad at dette var en særdeles god messe, sier Aakerøy Moe.

Været viste seg på sommerlig vis og hun anslår at det var flere besøkende i år enn i fjor.
– Det tror vi blant annet skyldes det gode været, sier hun.
Overskuddet fra messen går til drift av BIL Fotball, som nå bygger en stor ny hall.
Penger inn til BIL fotball kom også ved utlodning og ikke minst auksjonen som ble myndig og humoristisk ledet av John Arne Warholm. Han sørget for at alt fra heldag med håndverkerbistand til barneklær ble solgt til høystbydende.
– Vi er godt fornøyde med årets messe, sier Aakerøy Moe, som hadde med seg Erik Gjemble og May-Wenche Solvold i styret.

Tekst: Raymond Andrè Hagen/ Hege Celine Sæthre
Foto: Raymond Andrè Hagen 

Auksjonarius John Arne Warholm i sving.