13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Mye artig har foregått på Rootsen

Morten R. Horn mimrer bittelitt om Kulturcompagniets 20 år med Rootsfestivalen og deler nytt om årets festival fra 10. – 13. juli.
– Aller siste nytt er at det blir sirkus på scenen og sirkuskurs for barn på lørdagens festivaldag, sier han!

Når denne saken skrives melder Rootsfestivalens nettside at det er 70 dager, en time og 58 minutter til arrangementet blåser i gang i Brønnøysund. I den lille kystbyen som i løpet av fire musikkherlige dager får tusenvis besøkende.

Noen av artistene som kommer til Rootsfestivalen 2024 – skjermdump av Rootsfestivalens nettside.

Dette takket være 250 frivillige, stå-på-næringsliv, Brønnøy kommune og sist, men på ingen måte minst; Kulturcompagniet som i år har 20-årsjubileum som arrangør.
– Ja, det har vi jammen ja. Vi feiret jo i 2021 at vi arrangerte den 20. festivalen, men de første årene var det andre som sto bak. 20 år ja, kanskje vi skulle markere det på noe vis, undrer Morten R. Horn, som selv har stått på scenen med Publiners, men som i denne sammenhengen har ansvaret for at det enorme maskineriet skal klokke tonevakkert i år igjen.

Noen av artistene som kommer til Rootsfestivalen 2024 – skjermdump av Rootsfestivalens nettside.

Som alltid – bred miks

Noe det ligger an til, for listen med artister og band er lang, fager og spennende.
– Vi er veldig fornøyde med årets miks. Som vanlig drar vi frem retroband og kan i år stille med Level 42 som hadde sin storhetstid på 1980-tallet i England. Det blir stort å få dem hit, for musikalsk er de ennå på topp med blant annet Mark King på bass og ei blåserekke det blir kjempeartig å få oppleve, sier han.

Mange norske på hovedscenen

Andre artister og band som skal rocke hovedscenen Chris Holsten, Emma Steinbakken, Sondre Justad, Motorpsycho og Kjartan Lauritzen. DDE skal rai-rai-avslutte festen lørdag kveld.
– Vi er veldig glade for å igjen ha med oss Sondre Justad, som bare vokser og vokser som liveartist. Vi er kjempespente på Leprous, som er knallgode musikere og vi har med oss Melissa Horn, som er en av Sveriges største artister. Jeg tror hun vil levere en magisk musikkopplevelse, sier navnebroren, som nok ikke er i slekt med den svenske artisten.

Årets overraskelse: Det blir sikrus på scenen lørdag. Her en skjermdump fra Plutselig sirkus sin nettside.

Plutselig blir det sirkus

Som alltid blir Rootsen midt i sentrum av byen,  og på dagtid kan du oppleve et telt med scene, restaurant, hundrevis av sitteplasser og hjerterom til alle de som har lyst til å komme. Da er musikken gjerne lokal, musikkopplevelsen er gratis og den samler folk i alle aldre.
– Vi slår litt på stortromma i teltet i år. Vi får et nytt band fra Trondheim som spiller amerikansk rock, skikkelig gladmusikk. De heter The Impossible Green, heh, noe som kan passe bra når festivalsjefen er fargeblind, sier Horn om seg selv.
Men farger skal han og Rootsfestivalen strø om seg lørdag når det blir en helt annen opplevelse for barn og unge enn før.
– Vi skal ha sirkusforestilling på scenen ved Plutselig sirkus. Da blir det show, flammesluking og moro. De kommer til å holde sirkuskurs for barn etterpå, blant annet innen sjonglering.

Entusiastiske bidragsytere

Morten Horn er glad for å ha fått med seg flere yngre folk i arrangørgruppa i år.
– For vi som er aktive nå vil ikke klare dette i 20 år til. Ja, ikke for det. Noen av de mest entusiastiske frivillige er da 20 år eldre enn meg. Og vi er så glade for å ha med oss kommune, næringsliv og alle folkene som står på. Det er tydelig at alle VIL at vi skal få til en god festival, og sannheten er, uten alle som står bak, så hadde dette ikke skjedd. Vi får innimellom spørsmål om hva drivkraften er og da tenker jeg på det som er sagt lokalt mange ganger: «Vi får det ikke artigar enn vi laga det sjøl». Det er sånn det er. Og det er stas å kunne kanalisere pengene som kommer inn til alt fra verdenskjente band til de lokale ungdommene som står på scenen omtrent for første gang.

Rootsfestivalen samler alltid tusener. Foto: Yilmaz Dag

Konsertopplevelser

Med tanke på 20 år med Rootsfestival tar Morten Horn seg en liten kikkerunde på veggene på Næringsloftet i Brønnøysund, der Kulturcompaniet har lokaler.
– De første årene var jeg ikke så stor festivalgjenger, for da var Publiners gjerne på turneer rundt omkring. Men jeg har allikevel fått opplevd den fine historien Rootsfestivalen har, ikoniske band, med fantastisk stemning og med mange fine konsertopplevelser. Mitt musikalske høydepunkt var nok da Roger Hodgson, tidligere vokalist i Supertramp, var her. Det må være den beste konserten jeg har hørt. Og det artige er; Årlig er det nye generasjoner folk som kan oppleve Rootsen og med bredden artister som er, vil alle kunne finne en konsert som kan bli spesiell for dem!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 95807534

Rootsfestivalen er en årlig rocka happening som næringsliv, kommune og svært mange andre er stolte over, for her viser frivillige, artister og Kulturcompagniet en innsats som er ut over all forventning. Hvert år.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste