Kommentarene var mange og positive da Brønnøy kameraklubb åpnet sin utendørs 30 års-jubileumsutstilling i Svarthopen i Brønnøysund søndag.
– Vi har fått god og fin støtte, vi håper folk vil kose seg med fotografiene rundt stien, sier klubbleder Nomi Kristoffersen.

Foto av vakker og dramatisk natur på folkekjær sti nær sentrum av Brønnøysund. Foto på bildet er av Nomi Kristoffersen. 

I 30 år har fotoentusiaster i Brønnøy møttes for å la seg inspirere av hverandre og ikke minst det praktfulle området vi bor i. Tidligere prat med klubbmedlemmene viser at de har felles interesse for foto, de har ulikt kompetansenivå, men de liker å møtes for å diskutere på ulike temakvelder – og kåre beste bilde tatt av gjengen i klubben. De har også en rekke andre fotorelaterte aktiviteter som nordlysjakt og fotografering på fjell og ved fjord. Alt i blid diskusjon om gode bilder og noe teknikk.

– Jo, dette er en grei gjeng. Det kan jeg illustrere ved at vi før åpningen av utstillingen forventet mye arbeid med å henge opp to bilder fra hver av de 13 medlemmene. Da vi kalte inn til dugnad stilte ni av 13, det vil si alle som hadde anledning. Det gikk raskt unna å gjøre den jobben, og det var kjekt, sier Kristoffersen, som selv har laminert bilder kameraklubbmedlem Olav Søla har printet ut.
– Målet er at bildene skal henge ute en stund i all slags vær, så vi skal gå runder og sjekke at alt er i orden med oppheng, sier hun.

Hvordan Brønnøy kameraklubb kom på å henge opp bilder i det sentrumsnære turområdet Svarthopen, forklarer Kristoffersen ved inspirasjon nordfra.
– Vi hørte om uteutstilling nær en naturløype og fikk lyst til å feire 30 år med fotografering nettopp med deling av foto ute i det fri. Mange av bildene er herfra, andre er i annen stil, så vi har fått en bred utstilling, sier hun.

 – Oi, for et flott foto, kanskje jeg vet hvor det er tatt, hørtes det fra turgåer rundt Svarthopen i Brønnøysund. Foto på bildet er av Roger Stenbakk Olsen.

Noe en av turgjengerne søndag morgen kommenterte: «Dette var spennende, for her lurer jeg på hvor bildet er tatt, og jeg synes kvaliteten er høy», sa en dame midtinorge.no møtte på tur rundt løypa. Vi møtte flere;
– Det er veldig artig at fotografier henges opp, at området her prydes på denne måten. Nå blir det enda mer interessant å ta turen rundt her, Beatrix Pigato.
– Ja, jeg har også tatt en runde rundt og hørt hva folk sa om utstillingen, responsen er fin, mange synes dette er spenstig, tilføyer Kristoffersen.

Brønnøy kameraklubb har fått 10 000 kroner i kulturmidler fra Brønnøy kommune for å skape denne utstillingen.
– Vi er også takknemlige for at Avinor sa ja til å henge fotografier på deres gjerde, at Sigve Saltermark og John Arne Warholm i Svarthopen-komiteen sa ja, og at Sjøsportklubben ga oss lov til å henge opp noen bilder på deres bygg. Alt i alt er 26 bilder spredt utover, og vi gleder oss over en annen type utstilling enn det som har vært vanlig her til nå, sier hun.

Tekst og foto fra stien: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto fra åpning: Lånt av Brønnøy kameraklubb ved Raymond A. Hagen

Like ved dette området i nord i Svarhopen finner du mange bilder på et bygg. Foto du kan se her er tatt av Steinar Olsvik.