Leven lek og bowling i Brønnøysund åpnet bowlingbanen og restauranten i juni i år, og i løpet av et par uker åpner lekelandet for de minste.
– August blir nok en travel måned for oss, først åpner lekeland, så ruller vi i gang bedriftsbowling!

De er flere ansatte som kan vise deg hvordan kula svinges! Her er Natthapnon Olsen i sving!

Det sier driftsleder Lisa Nydahl Lilleheil og daglig leder Laila Knygh Brekk vi møter en julidag – en dag som også er travel.
For i bakgrunnen byr stedet på det navnet lover, mye leven og også mye lyd. Det dunker i bowlingkuler, glad prat og musikk fyller ørene og medarbeiderne har fått på plass en palle med godteri i regnbuens farger og litt til.

En hel palle søtsaker er på plass, Natthapnon Olsen er en av mange unge som har fått variert deltidsjobb. I bakgrunnen er Ole Gunnar Bjåstad og Tuva Brekk.

– Ja, nå har vi jammen fått inn is og veldig mye annet søtt. Det skal jo være litt sånn ekstra å komme hit, og vi satser jo også på segmentet barnebursdag – og da skal det også for dem være mulig å finne noe spesielt her, sier Lilleheil og slår av en prat med rekordholderen på bowlingen, som snart triller ei ny, tung, fargesterk kule bortover banen.

De to vi møter i full sving, har med seg flere på eiersiden; Joar Bakken, Torstein Moe, Stein Brekk, Sissel Hartviksen, Ronny Brekk og Kred. Vi slår av en prat om starten og får vite av Laila Knygh Brekk at hun også har med seg en supertester av lekelandet som er ferdig rigget, men som venter på siste tillatelser og derved åpning i august.

Glade for å være i gang; fra venstre Laila Knygh Brekk og Lisa Nydahl Lilleheil.

– Bli gjerne med inn og se på lekelandet. Der er min datter i full gang med å prøve ut rutsjebanen, sier hun og vi finner også en fornøyd pappa Joar Bakken som ler over nye stunt fra den lille som raskt beveger seg rundt i 300 kvadratmeter lekehimmel.
– Ooooiiii, kom og se, nå skal jeg prøve hinderløypa, sier en særdeles blid og særdeles fartsfylt ung dame, og er høyt og lavt og høyt og lavt.
– Vi gleder oss veldig til å se barn i ninjabanen, krype gjennom tunnelene og svinge seg rundt her. Det blir stas, sier Lilleheil og Brekk.

De forklarer bakgrunnen for at de nå har to rom tilpasset barnebursdag og bedriftsmøter, med skjermer og mulighet for aktivitet og servering.
– Vi ønsket å lage en samlingsplass med aktiviteter som supplerer de flotte turene på fjell og på hav, og som kommer i tillegg til fotball og håndball. Vi ville så gjerne kunne få med hele familien, og det har vi klart med dette. Noen kan kose seg med shuffleboard, andre kan ta seg en matbit i restauranten og noen kan rutsje ned svingsklia. Eller absolutt alle kan ta en runde bowling i lag, for det kan selv de yngste gjøre – kula triller den, sier Lilleheil med smil.

Et interiør som ikke er til å ta feil av; Her skal det serveres moro og mat.

Hun henter frem en meny som tydelig er tilpasset stedet og interiøret som spiller på landet som har gjort bowling, cola og myer mer moro kjent; nemlig USA. Her er Marilyn Monroe på veggen, kule skilt og fine veggbilder.
– Vi har en enkel meny med pizza og småretter, sier hun og vi kan ved disken høre noen diskutere om de skal kjøpe seg noen dirty fries eller buffalo wings. De havner på en pizza med navn som også står til stedet.
– Vi er glade for å ha kommet i gang med bowlingen og det er godt med besøk Det var synd at vi ikke rakk lekelandet i fellesferien, men vi tror dette blir populært ut over høsten og vinteren når glatte veier gir lyst til å være inne, sier Lilleheil.

Hun har med seg opp mot 20 medarbeidere i det som årsbasis kan bli opp mot ti årsverk. Akkurat nå er det mange unge medarbeidere på jobb, og de viser gjerne hvordan bowlingkula bør håndteres.
– Jeg skal jo vise og forklare andre, så jeg har spilt litt selv nå. Jeg synes det er kjempeartig, sier Natthapnon Olsen.
Han passerer kule stoler og bord, som er levert av Scanemo, som også har designet Kred.
– Vi har startet dette stedet med åpningstider hel dag og utover kvelden. Vi planlegger pensjonistbowling, bowling for studenter og en del andre ting fremover. VI håper folk vil bruke oss, vi synes dette er gøy, sier Lilleheil.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 634

Laila Knygh Brekk i et av de to rommene som er tilrettelagt for samlinger som bursdager, arbeidstreff, teambuilding eller vennelag.