4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivNå nyter vi sommeren! Skikkelig!

Nå nyter vi sommeren! Skikkelig!

-

Lufta er varm, fønvindvarm og vannet er så kaldt at vi grøsser. Et nær midnattsbad i Kvennvika i Sømna gir mange latterbrøl.
– Uti skal vi, sier Maja Hjelmseth Knutsen, og blåser litt mer luft i fast badevenn i plast.

Når sommervarmen brer seg over Helgeland, er strendene i området selvsagt ekstra fristende.
– Og etterpå skal vi teste formen på favorittbadestedet: Holandsvatnet, sier Maja Hjelmseth Knutsen, og løper raskt ut i havvannet. Studenten fra Brønnøy nyter noen uker fri før sommerjobb og mer studier i Trondheim tar over igjen.
– Herlig vann! Litt kaldt da, roper hun, plasker og tar noen svømmetak.

Maja Hjelmseth Knutsen på midnattsbading i Kvennvika i Sømna.

Peder Bertelsen på turistinformasjonen i Sømna, som du finner på Sømna Kro og Gjestegård, bekrefter at det er mange besøkende i området.
– Det er mye trykk ja! Vi er fullbooket og må dessverre be folk som ringer om å prøve å finne annen overnatting akkurat nå, sier han.
Turister som tar kontakt, både per telefon og oppmøte, får vite hvilke områder det er verdt å besøke i Sømna.
– Strandområdet kalt Helvete er noe vi anbefaler, for der er det flott. Og så har vi jo mange produkter med navn til ære for stedet, som vi selger til turister og fastboende, blant annet krydder og kryddersmør, sier Bertelsen.
Han legger til at mange av gjestene spør om Vega og Torghatten, som er kjente turistmål i området.

Like før midnatt i Vennesund i Sømna.

På nevnte Torghatten er ikke trykket noe mindre. Et besøk på campingen viser at gjestene nyter uteliv, lek og gode måltider. Hyttefolket i området er også å treffe, på strender og i terrenget.
– Vi liker godt å sitte her med utsikt til Torghatten. Det er veldig fint, og så er det dekning for mobilen her. Det har vi ikke på hytta, smiler Anniken Rynning og Kristine Rosøy, som synes det er kjekt å ha ferie i området.
– Vi har hatt badmintonturnering, båtturer og gått på Torghatten. Det er artig her, sier de to.

Anniken Rynning og Kristine Rosøy har slått seg ned på et utkikkspunkt ved Torghatten. – Vi har det fint i sommervarmen, sier de to.

Og det er bare å nye varmen mens vi har den. Ifølge yr.no skal det bli sommervarme midt i Norge fremover, men ikke temperaturer rundt 30 grader, slik vi fikk oppleve en stakket stund.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534