-5 C
Brønnøysund
lørdag, november 27, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivNå settes stemningen - julestemningen

Nå settes stemningen – julestemningen

-

Folk i hus og stue, næringslivet og kulturlivet har travle førjulsdager foran seg, og vi tok en snikkikk i Mosjøen, der vi fikk tips om at juleutstillinger allerede er på plass i vinduene.
– Vi kjører en rekke julearrangementer frem mot jul, sier Rosmari Johansen.

Utenfor Tippen Gastro i Mosjøen bølger et lysteppe.

Nå rigges jul over alt. På Hemnesberget arrangeres Jul på Berget 20. og 21. november, i Brønnøy er det blant annet julemesser på HIAS og Gimle den 20. november og du finner en rekke julearrangementer på kultursiden i hele distriktet. (Se gjerne her).
Men tilbake til Mosjøen, der butikkvinduene lokker med kreative og innimellom bugnende juletablåer.
– Ja, dette gir stemning, og lyst til å besøke familie og kjente, sier en liten familie som spaserer forbi en sen lørdags ettermiddag.

Et sted der det summer atskillig mer denne ettermiddagen er Fru Haugans Hotel, der vi får en prat med medarbeider Rosmari Johansen.
– Det blir stemning her i Mosjøen i år. På Sjøsiden blir det kanskje ekstra mye pynt i år, for kjøpesenteret er utvidet og skal ha ny pynt, dra gjerne dit og se hvis du har mulighet. Her på hotellet har vi en variasjon av julearrangementer de neste ukene. Når det gjelder julebordene er de i stor grad booket, men fra 16. november til 18. desember kjører vi også julelunsjer i Hagestuen, familiejulebord, buffet i stuene og DJ på Hjørnet Bar i helgene, sier Johansen om hotellet som også står bak Blomsterbua litt lengre borte i gata.

Rosmari Johansen på Fru Haugans hotell opplyser at julebordene i stor grad er booket i år, men at det finnes alternativer for de som vil spise julemat.

Johansen er som alle andre klar over at vi fortsatt er inne i en tøff pandemi.
– Vi håper det ikke blir like stille som i fjor, og at det går bra med folk. Men vi håper på en fin førjulstid. Vi skal pynte med lys og tre her nå, og jeg er glad i jul generelt, sier hun og svarer en kunde på spørsmål.
– Ja, vi har åpnet Afternoon tea igjen. Det får vi tilbakemelding om at folk synes er hyggelig, og det kan være lurt å booke i forkant, sier hun.
I Sjøgata henger en julepyntet sykkel på veggen og utenfor ett av trehusene står et lite tre og en nisse med levende lys. Selv et lite lys kan gi stemning og lyst til ettertanke, noe som er fint både til hverdag og til fest!

 

I Sjøgata i Mosjøen pyntes denne sykkelen etter årstiden. Nå er julelysene kommet på.