Kajakkrace, offisiell åpning av folkeparken på Lille Brønnøya, båtkortesje, taustunt, brønnøysykkelfremvisning, BIL-samling og promotering – nå rigger bedrifter, kommune, lag og foreninger seg til Arctic Race of Norway den 12. august – når sykkelrittetappen fra Mosjøen til Brønnøysund TV-sendes i svimlende 190 land.
– Nå får TV-produksjonen vite om de kreative sykkelsprellene!

Fredag 29. juli skal Opplevelsesnettverket Brønnøysund og Vega, ved Ida Jørgensen og Jørgen Lande dele alle de kreative påfunnene fra tidligere idèmyldring og en idèkafè arrangert på Corner Hotell denne uken.
– Vi er inne i siste dager på jakt etter lekne bidrag med wow-faktor, som en eller annen type egenlaget sykkel på vannet eller noe annet visuelt tøft i løypa inn mot Brønnøysund. Det du eller din bedrift gjør kan gjerne være sykkelrelatert eller helgelandsrettet.  Det vi gjør fredag er å dele allerede innkomne planer om stunt med TV-produksjonen – og disse er det stor sannsynlighet for blir med på sendingen den 12. august, sier Ida Jørgensen.

Ida Jørgensen tror lokalt næringsliv, lag og foreninger kan bli godt synlige 12. august, når niende versjon av sykkelrittet foregår inn til Brønnøysund sentrum.

For da vil intet mindre enn to helikoptre – en som skal ha landingsplass på gressbanen i Brønnøysund – og en rekke filmcrew dekke Arctic Race of Norway, som arrangeres fra Mo i Rana til Trondheim fra 11. – 14. august
– Målet vårt er at når andre etappe er ferdig – ved Thon hotell i Brønnøysund, skal det være vist så mye visuelt herlig, gøy og spennende på tur inn til målgang, at alle de som ser TV-sendingen skal få lyst til å komme hit, sier hun.

– Vi skal ha offisiell åpning av folkeparken på Lille Brønnøya, og vi håper så mange som mulig støtter opp om arrangementene og blir med på stunt, sier næringssjef i Brønnøy; Johnny Hanssen,

Det skal være mer enn nok å oppleve for de som velger å legge dagen sin til Brønnøysund 12. august. Det blir matfestival i sentrum og barnekonsert med aktiviteter, for å nevne noe.
– Vi skal ha offisiell åpning – aller mest for de minste – på Lille Brønnøya, og vi håper så mange som mulig støtter opp om arrangementene og blir med på stunt, sier næringssjef i Brønnøy; Johnny Hanssen, som diskuterte engasjert på idèkafeen på Corner Hotell.

Torghatten Havopplevelser ved Joakim Kvam og Christian Daniel Niermann og Joakim Kvam, skal kjøre en rekke aktiviteter i Brønnøysundet. Til høyre er Kjell Rune Stavang fra BIL-fotball, som vil ha stor samling ved Rema og en rekke løypevakter i sving.

Andre som rett og slett boblet over med ideer var representantene fra Torghatten Havopplevelser, Joakim Kvam og Christian Daniel Niermann.
– Vi skal kjøre en rekke aktiviteter i Brønnøysundet og planlegger blant annet kajakkrace, kajakksisten, redningsshow og fridykking og mye mer. Vi skulle kanskje ha tatt det helt ut og gjemt oss under kaia med kajakker, kjørt røykshow og dukket opp kledd som vikinger, ler Kvam.
– Vikingtid og fiskerbonden er viktig for området her, nikker Niermann og får vite av Bergliot Kulsrud Storruste og Charlotte Grøtheim Olsen i Trollfjell Geopark, at det er laget ei dreiebok som sendes til TV-produksjonen.
– Der deler vi alt fra nasjonalparken Lomsdal/Visten, Engavatnet og turløypene på Gåsheia til fakta om historie og kystsamfunnet her, forklarer de to.

– Se her så mye gøy som er gjort tidligere, sier Ida Jørgensen på idekafeen på Corner Hotell tirsdag kveld.

En bedrift som godt kan bli visuelt synlig den 12. august er Norsk Havbrukssenter; Arnfinn Torgnes delte i møtet mulig tøff filming fra helikopter, der et sveip over Torghatten suser over havbrukssenteret på Toft og ender opp i Brønnøysundet, der de tenker å kjøre aktivitet.
– Vi håper at alle de bedrifter, foreninger og privatpersoner som finner på noe, gir oss et lite vink slik at vi kan koordinere på best mulig måte og sørge for folkeliv i hele Brønnøy kommune, fra sentrum og helt inn i Tosen, sier Ida Jørgensen.

Hun sier seg svært imponert over de mange forslagene som allerede er kommet inn.
– Det er caravanstopp i Hommelstø og på Gåsheia og på sistnevnte sted vet vi nå at det skal bli aktivitet med lift, tau, storskjerm ved Stetind Entreprenører AS. Det er kjempfint om mange samler seg rundt disse stedene, for de blir garantert filmet. Det er også fint med folkeliv langs veiene, for ett av helikoptrene følger syklistene nært, og da vises alt liv og røre, legger hun til og forklarer at mange bedrifter i området tar oppfordringen om å være synlige.
– Det er meldt inn mulig båtkortesje og vi håper at noen har lyst til å finne på noe i Tosenfjorden og Velfjorden – for det er fint at aktivitetene er spredt langs løypa. Vi håper mange bedrifter, lag og foreninger kan stille og gjerne samarbeide om noe som er synlig. Det er altså ikke for sent til å komme med forslag til og utføre stunt langs løypa. Ta kontakt med oss før fredag eller dukk opp og lag folkefest den 12. august, oppfordrer Ida Jørgensen og Jørgen Land.

Til årets utgave av Arctic Race of Norway kommer ifølge daglig leder Knut-Eirik Dybdal 19 lag, der 10 av dem også skal konkurrere i Tour de France. Seks av lagene som deltar er rangert på høyeste nivå som WorldTeam av det internasjonale sykkelforbundet, UCI. Alt dette står på nettsidene til arrangementet – hvorfra vi også har hentet dette bildeklippet.

Folkeliv er det stor sannsynlighet for i Brønnøysund 12. august, for det ventes mer enn 700 besøkende – alt fra blodfans innen sykling og glade tilskuere fra nærområder til sponsorer som er med på hele ferden, som er på til sammen 680 kilometer. På nettsiden til Artic Race of Norway finner vi fakta om racet i 2021, da 50 000 tilskuere stilte opp og der økonomiske ringvirkninger av sykkelrittet var 50 millioner kroner.
– Vi kjører nå konkurranser i forbindelse med stunt på dagen. Følg oss via facebookgruppa Bidragsytere til Arctic Race i Brønnøysund 2022, oppfordrer Jørgensen og Lande. 

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Fredag 29. juli skal Opplevelsesnettverket Brønnøysund og Vega, ved Ida Jørgensen og Jørgen Lande dele alle de kreative påfunnene fra tidligere idèmyldring og en idèkafè arrangert på Corner Hotell denne uken.