Over alt i Brønnøysund forbereder lokale servicebedrifter seg på storinnrykket det nå er i forbindelse med Rootsfestivalen.
– Hvordan vi er forberedt? Vi har laget både takeaway-kaffe, -pizza og -suppe, sier Kristin Maasø i relativt nyåpnede Goma.

Spisestedet Goma i Storgata myldrer av folk som gjerne vil sitte ute i sola, og her bestilles kaffe, og ulike godsaker fra disken. Mange er utenbys fra, og det overhøres faktisk prat om de største trekkplastrene under festivalen; som her kan synes å være The Boomtown Rats og Hellbillies.
– Vi er glade for at vi har en sånn festival i Brønnøysund, og vi kjører ikke bare ulike takeaway-produkter under Rootsen, men har utvidet åpningstidene torsdag, fredag og lørdag. Vi håper det blir full fart, sier driverne Kristin Maasø og Bjørg Gotaas, som har startet både spisested og bar.

Midtinorge.no tar en minitest av den indiske kyllingsuppen til lunsj, og min lunsjvenninne gir umiddelbar positiv respons.
– Deilig! Mild og rund smak med akkurat nok piff på en varm sommerdag, sier hun.
– Gode smaker, og det kjennes ut som skikkelig hjemmelaget godmat, bekrefter jeg.
– Denne suppen kan passe både sommer og en kald høstdag. Det eneste jeg har å trekke er at jeg kjøpte den store varianten og er ennå litt sulten. Skulle gjerne ha hatt litt mer kylling i suppa, sier lunsjvenninnen.
– Det var akkurat passe for meg, og her om dagen da jeg bestilte kyllingsalat ble jeg god og mett. Og her er det god kaffe å få til avslutning, sier jeg.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind