En pressemelding fra AMFI Havnesenter beretter at 2020 var bra for mange av butikkene som holder til i kjøpesenteret i Brønnøysund.
– Våre nær 30 leietakere omsatte for 309 millioner kroner i 2020. Dette er en økning på 7,6 prosent sammenlignet med 2019, sier avtroppende senterleder Erik Gjemble.

AMFI Havnesenteret eies av Coop Nordland SA og forvaltes av Olav Thon Gruppen. De kan notere positive tall, i likhet med året før.
– Den nye omsetningsrekorden er på tross av at 2020 har vært et krevende år for mange av våre leietakere. Hovedårsaken er konsekvenser av Covid 19-pandemien. Vi ser at butikker innen mat og drikke, spesialbutikker, hus og hjem har hatt et relativt bra år, men at det har vært tøft for de som driver innen kategoriene klær, sko og servering, tilføyer Gjemble, som nå i januar starter i ny jobb på AMFI Steinkjer.

Malin Virginia Tinjaca konstitueres nå som ny senterleder på Havnesenteret, og ifølge pressemeldingen opplevde hun våren 2020 som tøff for bedriftene i senteret. Slik det var for store deler av norsk næringsliv.
–  Så fikk vi oppleve tidenes sommersesong, sier hun, om en tid da nordmenn reiste mye i landet.
Alle butikkene i senteret i Brønnøysund er for tiden utleid.
– Så vi håper på et bra år i 2021 og at den litt krevende starten på dette året blir kortvarig, sier Tinjaca.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Erik Gjemble og Malin Virginia Tinjaca på Amfi Havnesenteret på nyåret 2020, da de kunne melde om vekst både i besøkstall og omsetning. Begge bildene i saken er fra 2020.