4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivNorges lengste festival og Helgelands største uteservering

Norges lengste festival og Helgelands største uteservering

-

Det ser forsiktig ut, teltet på kaikanten i Sandnessjøen, men teltduken bedrar.
– Her på kaikanten har vi konsertscene, her har vi 250 merkede sitteplasser og ja, mange har spurt, «hvorfor gjør ikke flere som dere?»: Vel vi gjorde det, sier medarrangør Morten Rudi Johansen i Havna på kaia.

Bybildet i Sandnessjøen er nytt i år; på kaikanten er restaurant og konsertscene fra juni til september.

Siden 2017 har Havnafestivalen vært arrangert i Sandnessjøen, men koronaen krevde nytenking.
– Vi ønsket å ha kontinuitet i tilbudet her, men måtte finne en annen måte å gjøre det på enn tradisjonell festival. Da ble løsningen å lage mer varig konsertscene med festival fra 1. juni til 1. september, sier Johansen om det de gjerne kaller Norges lengste festival; for hver eneste helg er det kjente artister på scenen. Blant andre har Heine Totland Rock and Roll Circus, Publiners, Hjertebank og Anders Jektvik skapt allsang så langt i sommer.
– Det har vært veldig god stemning på konsertene, og det artige er at vi også enkelte ukedager kjører gratiskonserter, forklarte Johansen den dagen Dobbel trio på Sommerbåten ga gratiskonsert.

En vennlig medarbeider spør om vi ønsker å kjøpe noe, og turister vandrer nysgjerrige rundt i teltet og tar en kikk på skulpturen av viseadmiral Skule V. Storheil som plutselig er «innendørs».
– Tilbakemeldinger vi har fått? Daglig hører vi fornøyde folk. Tilreisende lurer på hvorfor det ikke lages denne typen uterestaurant der de bor, vi svarer at vi valgte å gjøre det, for tilbudet var sårt trengt. Vi har prøvd å få til et bra serveringsområde, vi har fått bort betongfølelsen der det før lå ei lang trekai; treplankene er tilbake, sier Johansen, som tar seg tid til en prat mellom henvendelser og telefoner.

Morten Rudi Johansen har fine og travle dager i sommer.

For mange flere konserter skal holdes og det er mye som skal være på plass før hver eneste artist ankommer.
– Denne helga kommer Inge Bremnes og Ketil Stokkan, senere i sommer Marion Ravn, Violet Road, Ila Auto og Frida Ånnevik, for å nevne noen. Vi kjører barnas dag lørdager, for vi ønsker å ha et tilbud til hele familien, sier Johansen i det en familiepappa med en liten på skuldrene tusler gjennom teltet og kikker etter menyen.
– Vi åpner her daglig klokken 12 og dette er kjekt, sier Ida Mentzoni. Hun får en ny bestilling på kald drikke som finner veien fra tønne til glass.
– Kult sted, kommenterer en gjest.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Morten Rudi Johansen og Ida Mentzoni oppsummerer sommeren så langt: – Havna på kaia gir mange glade besøkende, ei konsertscene på kaia fungerer fint!