Erling Laugen roper inn karene fra verkstedet.
– Kom, bli med på foto. Vis at det er plass til lærling og en verkstedkyndig til, sier han, og vifter inn kollegene blidt.

Vi er i Brønnøysund, på Nordvik sin Toyota-butikk, utstilling og verksted. 
– Få nå endelig med at vi ikke bare fikser Toyota på verkstedet her, her fikses alle merker. Folk begynner å bli klare over det, så vi får en del nye kunder, sier den nye sjefen.

Bratt læringskurve, men gode kolleger og hestekrefter til hjelp: Erling Laugen er ny leder i Nordvik Brønnøysund.

Erling Laugen har vi vært vant til å se i jobb for Kontorforum, med store og små oppdrag innen møbler og kontorutstyr i alle former og varianter.
– Det ble ledig jobb som sjef her, og jeg tenkte, ok! Nordvik er et stort bilkonsern i nord. De satser nokså heftig. Det er spennende. Så jeg hoppa i det med begge føttene, sier han og bekrefter at det er mye å sette seg inn i som ny leder i en bedrift med fem faste ansatte og ei som kommer innom og tar den viktige vaskejobben.
– Det er en skikkelig bratt læringskurve å starte her. Det er mye å sette seg inn i administrativt og operativt. Men så har jeg mye flinke folk kolleger, og en god firehjulstrekker til å kjøre opp brattbakken med, ler han.

Lokaler like ved det nye politibygget på Salhus.

Han avslører at selgerkunnskapene er inne, for foto må tas ved siden av den nye modellen de har trillet inn nylig.
– Toyota RAV 4 hybrid plug in, den ladbare hybriden med lengst rekkevidde innen el. Den er tatt i mot veldig bra, og det er stas å være ny og ha noe helt nytt å vise frem til de som kommer innom her, sier Laugen.

Så mange er det ikke som tar turen på butikk i disse dager, men en og annen forsiktig person ses i butikken, de spriter hender og holder avstand i praten.
– Det er rare tider, for selv om all informasjon, bilfilmer og forklaringer ligger på nettet, så vil vi så gjerne ha folk innom og se, i henhold til retningslinjene som er. Jeg jobber i denne typen bransje nettopp fordi jeg liker å ha kundekontakt, slå av en prat, finne en god løsning, sier Laugen, og går med en minirunde i den lyse, åpne butikken, som åpnet for snart to år siden.

Rundt 800 kvadratmeter står til disposisjon for bedriften, her fra butikkdelen. Laugen og Steen.

Og det er ikke brummende motorer og fire hjul som fristet Laugen til jobben. 
– Jeg har ingen superkunnskap om bil, rett og slett ikke noe forhold til bil, så det er en skikkelig utfordring å starte i et lokalt bilhus, men jeg har Simon Steen og andre her som kan prate bil, sier Laugen.
Han er opptatt av å få inn lærling etter hvert, og han mener det er plass til en til person på verkstedet.
– Målet er å vokse, så det ville hjelpe på, sier han.

Det er vel passende å ta bilde av en bilforretning fra bil?

Enn ny avtale hjelper nok på veien, for nylig skrev Nordvik Brønnøysund under på avtale med Brønnøy kommune.
– Vi leverer 26 biler til kommunen, og det betyr service og vedlikehold i tre år. Det er en avtale vi er glade for å ha fått. Og vi har kapasitet til mer!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Nordvik i Brønnøysund har denne gjengen i butikk og verksted; Fra venstre Jostein Nordhus, Simon Steen, Erling Laugen, Åge Arnes og Eivind Hansen. – Kjekt å være ny og samtidig ha en spiller ny bil å vise frem, sier sjefen sjøl; Erling Laugen.