– Nå venter vi bare på skjenkebevilling og vi ser veldig frem til at gjestene våre kan se på havet samtidig som de kan kose seg med mat og drikke, sier Sesselja Jonsdottir med utsikt mot nok en nyskaping i Hommelstø i Velfjord.

Hun driver Persplassen sammen med ektemannen Kristjan Eliasson og vi står på inngangssiden av bygget, hvor en fint lite uteområde er skapt.
– Nå er vi snart ferdige, platten er bygget og stelt. Nå mangler det rekkverk og utemøbler, sier hun og går inn for å ta imot nok en matbestilling.

Her et glimt fra verandaen sommeren 2018.

På en søndag i starten av juni står Eliasson og griller så raskt han klarer mens Jonsdottir og en blid servitør bærer ut fat på fat.
– I sommertiden har vi grillmat på menyen på finværsdager og når vi åpner for sommeren fredag 18. juli, skal vi ha egen meny, sier hun. For på søndager gjennom hele året går det an å spise på hvit duk i den lille restauranten, som altså nå får en etterlengtet sitteplass med utsikt mot havet.
– Bra blir det også med mer plass ute, for det kan raskt bli fullt på verandaen på varme sommerdager.

Det er faktisk så mange innom Persplassen denne søndagen i juni, at Jonsdottir må tilby take away til flere.
– Ja, mat må det bli! Mange bestiller plass på forhånd nå, og det er bra i koronatiden. Og så fungerer det fint med take away, men det er ikke artig å måtte be gjestene om å komme tilbake senere, sier hun. Men det gjør mange, også denne søndagen når været er så fint at en miks av sprekt kledte turgåere og ekstra søndagsfine er å møte på tur inn og ut fra spisestedet i Velfjord.

Et oversiktsbilde av ny bobilparkering som ikke yter stedet rettferdighet!

Jonsdottir kan altså fra den nye uteplassen se på en annen nyvinning, for nå er det kommet en ny bobilplass like ved Persplassen. Det sier hun seg glad for, og bobilplassen har trolig enda gildere havutsikt enn uteplassen og er et ønsket tilskudd.
– Aage Oxholm har fått laget en plass det straks blir koblet vann til. Dette er etterlengtet, for det er mange som har lyst til å parkere i området, og spør etter denne type fasiliteter, sier hun.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – midtinorge.no – 958 07 534 

Sesselja Jonsdottir ved tidligere besøk på Persplassen. I dag er hun glad for å få uteservering på plass.