13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

«Nye» Torghatten er allerede folkekjær

 

Det har alltid vært mange som har tatt turen opp til Torghatten, men aldri har vi hørt så mange superlativer som etter den nye sherpatrappa kom på plass på sørsiden av torghatthullet i Brønnøy!

Åse Fjellet med følge har tatt seg en pust i bakken og slår av en prat med hunden Lexi og eieren, som er på tur ned fra turistmagneten som vi aner vil bli enda mer populær i årene fremover.
– Det skal bli kjekt å komme seg helt opp. Det er ei veldig fin trapp å gå i, men jeg må hvile meg litt av og til, sier hun.
Noe man gjerne kan gjøre, for det er laget flere fine steinbenker på tur opp, og nesten helt oppe er det et større platå hvor utsikten er på sitt fineste.

Arbeiderne er i sving – på nordsiden av torghatthullet. – Dette er rene steinkatedralen, kommenterer en norsk turist.

Solid fra Stibyggjaren

Mange er på tur opp og ned nye sherpatrappa opp til sørlig side av torghatthullet i Brønnøy – flere i bedagelig tempo sammen med småtasser eller hunden sin. Smilene er brede når vi slår av en prat på toppen og vi forstår at både lokalbefolkning og turister setter pris på på bred veg og solide trapper laget av sherpaer leid inn av Stibyggjaren AS. Nå lages et anlegg som skal stå ferdig neste år med nytt servicebygg, parkeringsplass og gangsti tilpasset alle.

Her drives arbeid som ifølge Nasjonale turistvegers sider er ferdig i 2024, der de samarbeider med Statens vegvesen, Brønnøy kommune og Nordland fylkeskommune. Det nye parkeringsanlegget med servicebygg skal OK Kristoffersen stå for, mens Stibyggjaren AS sørger for sti-traséen og trappearbeider i naturlandskapet rundt og gjennom torghatthullet.

Imponert av jobben

Et tysk par forklarer at de har gledet seg på å se torghatthullet i flere år og er bittelitt skuffet over at vi ikke kan gå gjennom. Men så finner de ut at de har grunn til å komme tilbake neste år, for da må vel alt være klart!
Lyden av dunk fra verktøy håndtert av arbeidere høres, og en lokal gjeng blir stående og se på det som skjer. De kommenterer at her er det gjort et imponerende stykke håndverk på kort tid, før de snur seg, går nedover trappene og nyter utsikten av holmer og skjær.

Paul Birger Torgnes fra Brønnøy var en av mange vi møtte joggende i trappene. Han uttrykte også stor begeistring for jobben gjort av sherpaene – på rekordtid.

Sprekinger i trappa

Vi møter flere som bruker området som treningsarena, både på sykkel og raskt til fots.
– Ja, her har det blitt utrolig flott, sier Paul Birger Torgnes, som sammen med sin nærmeste er på joggetur opp trappene, de stopper og tar en pust i bakken vel oppe – og tar en tur til.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

 

 

 

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste